Educatieve, speel- en naruurparken tijdens de meivakantie in Drenthe

Veenpark, Barger-Compascuum bij Emmen

In het Veenpark komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk. De speeltuin en het terras zijn 7 dagen per week vrij toegankelijk. Terwijl de kids lekker uitrazen, geniet u lekker van een verse muntthee of een overheerlijke verse smoothie.

Oikos, Ruinen

Park Oikos in beleven, leren, spelen en ontdekken in een unieke sfeervolle omgeving. Park Oikos is een park voor het hele gezin, naast de draken en de wolven zorgen ook het minidierendorp, de enorme bloemenschommels, het reuzenganzenbord, de bijzondere sprookjesdieren en alle verrassingen die Park Oikos bezit, voor een geweldige ervaring. Kom genieten van onze nieuwe speeltuin. Fantasie ontmoet hier de werkelijkheid!

Ellert en Brammert, Schoonoord

In dit museum, gelegen in de streek het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. De reuzen Ellert en Brammert hielden in deze omgeving hun strooptochten. Zij staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum. In deze sfeervolle oude boerenherberg wordt een uitstekend kopje koffie met koek of krenttewegge geserveerd. Maar ook diverse soorten pannenkoeken, gebakken volgens oud recept, behoren tot de mogelijkheden evenals verschillende uitsmijters en soepen. Een speeltuin en kinderboerderij maken het geheel compleet.

Kabouterland, Exloo

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je de kabouters van dichtbij bespieden. Ga mee op avontuur!

Hunebedcentrum, Borger

De expositie in het Hunebedcentrum laat u ervaren hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Zij nemen u aan de hand mee en leiden u rond door hun wereld. Ze verwelkomen u en ze tonen u hun dagelijks leven, nemen u mee in hun eenvoudige boerenbehuizing en naar het woeste land rondom hun akkers, waarin wolven, oerossen en beren huizen.

Buitencentrum Boomkroonpad, Drouwen

Rondom Buitencentrum Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen bijvoorbeeld of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij.

Drouwenerzand, Drouwen

De attracties en speeltoestellen in het attractiepark zijn met zorg uitgezocht, speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Dankzij de grote variatie aan attracties en speeltoestellen zult u 'geen kind' aan ze hebben. Voor elke durfal, groot en klein, is er meer dan genoeg te beleven! En de entreeprijs is inclusief alle attracties en consumptie!

Log In