Ga mee op avontuur en leer zwemmen!

Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Wat is er nu leuker dan zorgeloos te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan? Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water en daar wil Optisport aan bijdragen.

ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

Tijdens de zwemlessen van Optisport worden kinderen meegenomen op avontuur. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven ze de leukste en spannendste avonturen. Ze gaan op zoek naar het gezonken schip De Gouden Draek en de Scharlaken Schat. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat zwemleskinderen krijgen bij de start van het zwemlestraject, samen met een prachtige schatkist. Gaandeweg wordt de schatkist gevuld met edelstenen en worden er zegels verdiend voor in het paspoort. Na het behalen van een diploma kan een medaille worden gekocht die een speciale plek heeft in de schatkist. Als het C-diploma is behaald, is het avontuur ten einde en wacht de grootste beloning: De Reuze Robijn.

  • Een veilige zwemles met avontuur en spanning!
  • Een uniek beloningssysteem motiveert je kind.
  • Veiligheid en hygiëne staan hoog in het vaandel bij ons.
  • Gediplomeerde en enthousiaste instructeurs.
  • Vorderingen zijn te volgen via het online leerlingvolgsysteem.

Met reguliere zwemles behaalt je kind in zijn of haar eigen tempo de zwemdiploma’s A, B of C. Je kind maakt pas de volgende stap als hij of zij daar zelf aan toe is en zichzelf daar prettig bij voelt.

Inschrijven voor zwemles

ZED EN SOP ZWEMLES TURBO

Duurt de reguliere zwemles jou iets te lang of moet je kind nog vóór een aanstaande vakantie kunnen zwemmen? Dan is de Turbo zwemles een uitkomst! Met turbo zwemles behaalt je kind in een versneld tempo de zwemdiploma’s A, B of C. Voorafgaand aan de cursus vindt er een proefles plaats om te bepalen of het kind genoeg vaardigheden heeft het tempo te kunnen bijbenen van de Turbo Zwemlessen.

Meer info en inschrijven voor zwemles Turbo

ZWEMLES PRIVE met persoonlijke aandacht

Gedurende 30 minuten krijgt je kind persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde
zweminstructeur. Hierdoor kan de zwemles op maat ingevuld worden, in een ongedwongen en rustige
sfeer. Privélessen kunnen ingezet worden ter voorbereiding op het zwemlestraject, als bijscholing
tijdens het zwemlestraject of voor het behalen van het ABC-diploma.

• Vele mogelijkheden voor lesdag en tijd.
• Aanmelden met max. 3 kinderen.
• Ideaal voor watergewenning of bijscholing.

Inschrijven voor zwemles

Oefenuur

Om je kind extra voor te bereiden op het diplomazwemmen, kun je tijdens het Oefenuur samen met je kind oefenen op onderdelen die bij het diplomazwemmen aan bod komen. Er zijn materialen beschikbaar die ook gebruikt worden tijdens de zwemles. Zo kan je bijvoorbeeld oefenen om door het duikgat te zwemmen. En er is een gediplomeerde zweminstructeur aanwezig die uitleg geeft over de verplichte zwemonderdelen en aanwijzingen geeft.

Info over dagen en tijden

Leerlingvolgsysteem

Het Leerlingvolgsysteem is een online ''scorebord'' waarop je de vorderingen van je kind kunt zien. Zo houden we precies bij wat de kinderen al kunnen en hoe ver ze zijn in hun zwemontwikkeling.

Wat staat er in het leerlingvolgsysteem:

  • Persoonlijke vorderingen
  • Uitleg over leerdoelen
  • Overzicht van aan- en afwezigheid
  • Mogelijkheid voor het wijzigen van e-mailadres en adresgegevens

Wanneer je kind is aangemeld voor zwemles krijg je de inloggegevens voor het Leerlingvolgsysteem per e-mail toegestuurd.

De Liz & Wes Spetterles

Stap voor stap worden de kleintjes met oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met water en zet je de eerste stappen in het watervrij worden van je kindje. Samen met papa, mama, opa of oma spetteren, zingen en drijven in het ondiepe warme water is voor ieder kind een feest!

• Baby- en Peuterzwemmen: geschikt voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
• Onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur.
• Stimuleren van motoriek, coördinatie en ademhaling.
• Bevorderen van de instroom naar reguliere zwemles.

Klik hier voor meer informatie over de Liz en Wes Spetterles