Staatsbosbeheer Regio Leiden - Groene Hart

Reeuwijkse Houtwal 4, 2811NW Reeuwijk

Staatsbosbeheer

 

Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. Ze ontwikkelen en beschermen het groene erfgoed van ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat ook onze kinderen later nog met hun kleinkinderen de natuur kunnen beleven. Ze brengen de natuur dichter bij mensen. 

 

Kinderen en natuur

 

Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

 

Wandelroutes, speelbossen en véél activiteiten

 

Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen om ze lekker te laten ontdekken in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, speelbossen in de natuur, een boomkroonpad en diverse activiteiten. Zoals speuren naar sporen, uilenballen pluizen, wordt hulpboswachter of ga bij de jeugdnatuurclub.

 

Buitencentra van Staatsbosbeheer

 

Op diverse plaatsen in Nederland zijn er buitencentra. In deze buitencentra van Staatsbosbeheer valt veel te zien, te beleven en te leren. Vanaf hier worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze vind je allemaal in de agenda van Go-Kids. 

 

Dus: voor een boswandeling met net iets extra’s ga je naar een natuurgebied van Staatsbosbeheer.

 

 

Staatsbosbeheer in regio Leiden - Groene Hart 

In onze regio beschikt Staatsbosbeheer over verschillende natuurgebieden die leuk zijn om met kinderen te bezoeken. Hier valt volop natuurplezier te beleven met heel het gezin! 

Hollands Duin

Kinderactiviteit: wat echt heel leuk is voor met de kinderen, is het Duinkabouterpad Hollands Duin in Noordwijk. Het enthousiasme van kinderen als ze de (houten) kabouters zien staan en gaan volgen, geweldig! Meer informatie over het Duinkabouterpad lees je hier.

Activiteit: Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd bijvoorbeeld speuren naar Reeën met de boswachter! Meer informatie over de actuele activiteiten vindt je hier.

Kagerplassen

Staatsbosbeheer beheert in de Kagerplassen twee eilanden: de Lakerpolder en Kogjespolder. Op de Lakerpolder is een rondwandeling uitgezet met witte paaltjes, die je over de ringdijk van het eiland leidt. Het eiland Kogjespolder is woon- en rustgebied voor vogels en is niet toegankelijk. 

Wat zeker leuk is bij de Kagerplassen is om een keer de Veerpont te pakken en een bezoekje te brengen aan Kaageiland. Een hele belevenis voor echt de allerkleinsten onder ons.

Groene Hart - Rijnstreek

Groene Hart de Rijnstreek bestaat uit verschillende gebieden, elk met hun eigen karakter. 

Kinderfeestje: 'Hulpboswachter in het Zaanse Rietveld'. Kinderen kunnen tijdens een stevige wandeling onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer de natuur leren kennen en 'het Zaanse Rietveld' bij Alphen aan den Rijn ontdekken. Maak kennis met de werkzaamheden van de boswachter en help hem zo een handje!

Groene Hart - Reeuwijkse Plassen

Kinderactiviteiten: bij Natuurgebied de Reeuwijkse Plassen worden regelmatig super leuke kinderactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld speuren naar dieren en verschillende wandelingen! Kijk voor een actuele agenda op de website. 

Bentwoud

Kinderactiviteit: door de bossen van het Bentwoud kronkelt voor de allerkleinsten een kabouterpad. Kom met je eigen kabouters speuren naar echte kabouters. Uitgedost met puntmuts en rode wangen volgen jullie een route door de natuur. Met een knapzak op je rug gevuld met wat lekkers maken jullie onderweg leuke opdrachten. Meer informatie over het kabouterpad lees je hier.

Kinderactiviteit: ga samen met de dierenvriendjes op onderzoek en loop het Dierenvriendjespad en beleef de leukste avonturen! Aan de hand van een spel ga je opdrachten uitvoeren. Zoek naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend op spring als een kikker!

Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Ook voor een kinderfeestje of met je klas. Meer informatie over het Dierenvriendjespad lees je hier. 

 

Staatsbosbeheer biedt ook schoolreisjes en kinderfeesjes aan.