Sneeuwboots opgeruimd, de lente is in aantocht, yes! Temperaturen die omhoog schieten enne vakantie in de zon! Dat is een mooi vooruitzicht volgende week. Maar wat gaan we deze vrije dagen doen met onze kids? Wellicht kunnen wij je inspireren met deze ideeën!

 

Tip 1: natuurlijk willen we allemaal lekker naar buiten!

Er is genoeg natuur met alle ruimte, waar je fijn een frisse neus kunt halen. Met leuke kindvriendelijke wandelroutes en kabouterpaden vermaken de kinderen zich prima! En ook kun je onze Go-Kids natuurbingo downloaden. Dan kunnen ze onderweg zoeken naar beestjes....

Natuurbingo downloaden

 

Tip 2: organiseer een speurtocht

Welk kind is er nu niet dol op een speurtocht?! Speuren met je nieuwsgierig enthousiaste speurneus! Wij hebben verschillende soorten speurtochten op een rijtje gezet. Zo komen jullie de vakantie wel door. 

Speurtocht ideeën

 

Tip 3: maak samen een vogelvoertaart

Voer voor de vogeltjes! Leerzaam, leuk en je helpt de natuur een handje! We hebben een recept voor gezond en lekker voer, voor een mooie vogelvoertaart.

Naar het recept

 

Tip 4: Escape room voor thuis

Een echte aanrader deze vakantie! Super leuk! De plezier en uitdaging van een escape room, maar dan vanuit thuis! Het ideale uitje voor dit moment. Volledig corona proof en veilig!  Ga jij voor de astronauten, het laboratorium of ben toch meer een echte geheime agent?

Meer info

 

Tip 5: huur een springkussen

Doe eens gek en huur een vrolijk, schoon en veilig springkussen voor in je eigen tuin bij Yvonne's Springkussen Verhuur. Zo leuk voor de kinderen. Echt een dag om nooit te vergeten! P.S. ze hebben allerlei verschillende soorten en maten.

Jumpen maar! Bekijk hier het aanbod

 

Lees ook: kinder EHBO thuis tips

 

Tip 6: dinsdag 23 februari - De Bananenbrood Dag

Een 'bakdag' komt vrijwel altijd in onze vakantie wel een keer voor. Mijn voorkeur ligt dan wel om met 1 kind te bakken i.p.v. met 3 en tja, je kan van alles tegenwoordig een speciale dag maken. Dit keer de Bananenbrood Dag, een hele uitdaging voor ons, want meestal houd ik het simpel. Maar wij hebben hem op de planning staan, jullie ook?

Mjammie.....dat gaan we doen!

 

Tip 7: Podiumkids Thuis: een gezellig thuisuitje!

Theater! Podiumkids Thuis is een online platform waar veel te gekke familievoorstellingen te zien zijn. De theatervoorstellingen bekijk je gewoon thuis, vanaf je eigen bank. Na aankoop van een voorstelling voor €2,99 kun je deze online registratie van de voorstelling binnen 48 uur zo vaak bekijken als je wilt.

Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar: De Wereld & Ka" (8+), "De man die alles weet" (4+) en "Juffenballet" (6+).

Gezellig Podiumkids thuis

 

Tip 8: livestream Bingo met Rogier de Avonturier

Houd je kind van een spelletje? Doe dan donderdag 25 februari mee met de online gratis bingo van indoor speeltuin Pretfabriek Woerden. Met Rogier de Avonturier en kans op te gekke prijzen!

Meer info en aanmelden

 

Tip 9: Wereldse kinderactiviteiten

Breng zeker even een online bezoekje aan Museum Volkenkunde, hier hebben ze allerlei gave Wereldse kinderactiviteiten voor thuis verzameld. Net even anders als wat je normaal gesproken waarschijnlijk knutselt. Zo kun je onder andere een Koi karper maken, kente weven met papier, een liefdesbriefje van kralen en zelfs een nieuwjaars piñata! Even kijken dus...

Wereldse activiteiten

 

Lees ook: Binnenkort een kinderfeestje organiseren?

Wat denk je van een Online Discofeestje? 

 

Tip 10: bewegen is gezond!

Bewegen en sporten is natuurlijk altijd leuk! In verschillende plaatsen hebben ze verschillende activiteiten en sporten georganiseerd. Zo hebben o.a. de buurtsportcoaches van Sport en Welzijn Bodegraven - Reeuwijk, Sport.Gouda, Alphen beweegt een beweegprogramma samen gesteld. We verzamelen al deze leuke activiteiten in onze agenda...

Actuele Go-Kids agenda

 

Tip 11: buiten spelen!

Ben jij al voorbereid op de Lente? Is de schuur al opgeruimd? Zit er nog zand in de zandbak en is het buitenspeelgoed al uitgezocht? We hebben het allerleukste buitenspeelgoed voor je verzameld in een blog.

Buitenspeelgoed

 

Tip 12: al vakantieplannen?

Ben jij je al aan het oriënteren om even lekker op vakantie te gaan, in het voorjaar of in de zomer? Ga er eens lekker voor zitten en neem tijd om met je kinderen te bespreken wat zij belangrijk (leuk) vinden als zij op vakantie gaan. 
Wij hebben al wat voor werk gedaan en met ons hele Go-Kids team een aantal hele leuke kindvriendelijke vakantiebestemmingen voor jullie op een rijtje gezet, om alvast even heerlijk samen bij weg te dromen...
 
 

 

Tip 13: voorjaarsschoonmaak voor kinderen

Waarom niet...? Schoonmaken is niet voor iedereen een feestje, maar samen met de kinderen kun je er een toffe activiteit van maken. Laat ze lekker helpen met een stofdoek en de stofzuiger. Een teiltje met een spons doet wonderen, ideaal voor de badkamer. En hun eigen kamers opruimen - ook altijd een goed idee! Wij...ehmmm....hij is alvast begonnen...

 

Tip 14: 70 onvergetelijke momenten met je kind

  • Laat je kind zelf een vlog maken, waarbij hij of zij jou interviewt.

  • Smeer boterhammen en spring op de fiets. Je kind kiest een leuk plekje uit waar jullie het opeten. 

  • Speel restaurantje: de kinderen zijn de baas, de ouders de gasten.

  • En dan hebben we nog....

een paar hilarisch leuke momentjes

 

Tip 15: speeltuinen alarm!

Wat is er nu leuker als heerlijk spelen in een speeltuin? Kinderen kunnen zich even lekker uitleven en genieten van de buitenlucht, maar vaak kom je toch uit bij dezelfde speeltuin op de hoek. Wij hebben er alvast een aantal voor je op een rij gezet en deze lijst wordt nog dagelijks aangevuld. Heb jij een tip? Laat het mij weten op leiden@go-kids.nl.

Speeltuinen in de regio

 

 

 

Fijne vakantie!