Na verschillende reclame te hebben gespot in het weiland van Het Groene Hart, posters voorbij hebben zien komen en verschillende leuke verhalen te hebben gehoord over de Trekkertrek Familiedag in Koudekerk aan den Rijn werd ik toch wel heel erg nieuwsgierig naar dit evenement.

Nog nooit eerder geweest, maar dat het iets met trekkers te maken had, dat was duidelijk. 

 

Aankomst 

Het eerste weekend van augustus staat in Koudekerk aan den Rijn alles in het teken van Trekkertrek, wat voorafgaand aan dit weekend al wordt geopend met het traditionele touwtrekken. 

Bij aankomst op locatie, hoor je vanaf de achterbank al kreten zoals; Wow! Een hoge zweefmolen! Een springkussen en is dat een circustent?! Ja inderdaad de kinderen waren al enthousiast, voordat we binnen waren. Dus niet meer te houden, uit die auto en hup, dat terrein op!

(Bij de ingang, kun je eventueel het telefoonnummer en naam van je kind op een armbandje zetten, wel zo prettig, voor een evenement als dit, netjes geregeld). 

 

Trekkers

Je kijkt je ogen uit naar wat er allemaal te zien, te doen en te beleven is. Wij gingen als eerst richting de trekkers; want jaaa! Als je naar de Trekkertrek gaat wil je natuurlijk ook wel een trekker zien. Ik kan je vertellen. Ik heb nog nooit zoveel trekkers bij elkaar zien staan. Honderden bij elkaar! Er zijn verschillende trekkerwedstrijden, die allemaal verdeeld zijn in verschillende categorieën. De één maakt nog harder geluid als de ander.

Voor mijn kids (van 2, 4 en 7 jaar) was het zien van verschillende trekkers al een hoogtepunt, dus namen wij plaats op de tribune en met open ogen staarden ze naar de tractors op het wedstrijdveld. Na wat extra uitleg van mijn man begon ikzelf ook de insteek van de wedstrijden iets beter te begrijpen en moet ik zeggen; zeker leuk en interessant om een keer te zien en mee te maken.

Aangezien wij uiteraard niet onopgemerkt langs het aanwezige kinderdorp (wat dus bij de ingang gelegen was) waren gelopen, zijn wij na het trekker kijken, direct naar het kinderdorp gegaan. 

 

Het Kinderdorp

Tja...waar zullen wij eens beginnen? Kijk zelf maar...Mini-graaf machines, haal je eigen vrachtwagen of tractor rijbewijs (door middel van bestuurbare auto's), autoracen, brandweerspuiten, heel veel verschillende springkussens, grote en kleine zweefmolen, (soort kermis) baantje, stoomtreintje, zandbak, broodjes bakken, auto stoepkrijten, meet en greet met Paw Patrol, spinnenweb maken, podium met kinderdisco en theater, circus, schminken, tractoren en zo kan ik wel nog even doorgaan. Er waren ontzettend veel gave activiteiten voor de kinderen, 1 walhalla waar de kids met volle teugen van genoten! 


 

Vele straatmuziekanten

Ook waren er straatmuzikanten en kleine theatervoorstellingen, die zorgden voor een extra leuk sfeertje in het kinderdorp. Allen met een andere act.

Eentje die op ons veel indruk heeft gemaakt is toch wel: DJ Frietmachine. (wellicht geen vast onderdeel van de Trekkertrek, maar zo leuk!) Dit is een swingende aardappel-installatie die meet, weegt en bekijkt of jij geaard bent. Is dat het geval dan draait hij een vette plaat voor jou en jouw biologische aardappel! Samen met je kind bedenk je een naam voor je aardappel, schil je hem, maakt er friet van en föhn je hem droog! Hup de frituur in en samen dans je op de plaat van de DJ. Is je plaatje afgelopen, dan is je frietje klaar! Superleuk en Superlekker onze 'Superaardappel'!

 

 

Al met al, eigenlijk veel te veel om op te noemen, want het is allemaal leuk en ik geloof dat we nog niet eens alles hebben gehad. Er heerst een zeer fijne gemoedelijke sfeer en het evenement is goed georganiseerd. Er zijn horeca gelegenheden waar je een frituur assortiment kan krijgen, een fruitbar en drink bars waar je voor de kinderen gratis limonade kan krijgen.

Met al deze toffe kinderactiviteiten en alle trekker avonturen, zijn de kaarjes van onze kids aan het einde van de middag op. Dat wij het naar onze zin hebben gehad is duidelijk. Wij raden dit uitje dan ook zeker aan voor heel het gezin. Voor de zomervakantie een perfect familie-uitje!

Vergeet daarom niet alvast een plekje in je agenda te reserveren voor het eerste weekend van augustus 2020! 

Trekkertrek bedankt! 

 

Website Trekkertrek Koudekerk aan den Rijn

 

Blog geschreven door Renée van den Berg, regiomanager Go-Kids Leiden Groene Hart