Heerlijke temperaturen in Nederland. Genieten voor de kinderen en tijd om buiten te spelen! Wij hebben bij Go-Kids een aantal leuke tips voor waterspelletjes bij warm weer voor je op een rij gezet. Deze zorgen voor veel plezier en verkoeling tijdens de warme dagen in de tuin, op school of in een lokale speeltuin met vriendjes of misschien wel voor op de camping.

Spelen met water tip 1: waterglijbaan

Heb je de ruimte? Koop voor een paar tientjes een waterglijbaan, sluit hier de tuinslang op aan en de kids zullen al hun vriendjes en vriendinnetjes willen uitnodigen voor dit glijspektakel!

Spelen met water tip 2: flessenvoetbal

Je hebt plastic flessen gevuld met water nodig. Elk kind gaat voor een fles staan. Ze kunnen verspreid of in een cirkel staan. Met een bal moeten de kinderen proberen elkaars waterfles om te krijgen. Hun eigen fles mag natuurlijk niet omvallen. Mocht hun fles omvallen, dan is het de bedoeling dat ze eerst de bal halen en daarna mogen ze hun fles pas weer rechtop zetten. Diegene die overblijft met het meeste water in zijn fles, is de winnaar.

Spelen met water tip 3: gooien met waterballonnen 

Onze kinderen vinden waterballonnen fantastisch! Altijd pret! Je kan natuurlijk een waterballonnen gevecht houden, tegen een muur gooien of een ander idee; plaats bij ieder kind een tuinstoel buiten, elk kind krijgt 4 ballonnen. Ze mogen de ballonnen een voor een op de stoel leggen en gaan zitten. Ze proberen de ballon kapot te maken zonder hun handen te gebruiken en diegene die als eerste zijn of haar ballonnen kapot heeft gekregen is de winnaar! P.S. ik kwam deze watersproei bal tegen, te leuk, toch?! Hiermee kun je heerlijk mee afkoelen.

Spelen met water tip 4: sponstikkertje

Tikkertje spelen met een spons. Heerlijk en niet moeilijk. De tikker krijgt een natte spons en probeert de andere kinderen te tikken. Ben jij getikt? Maak de spons weer nat en dan ben jij zelf de tikker.

Spelen met water tip 5: enorme bellen maken

Je neemt een lege plastic fles, draait de dop er af en knipt de onderkant er vanaf. Deze gebruik je niet. Pak een oude sok en doe deze over de grote opening van het bovenste deel van de fles, het deel waar de dop zat laat je vrij. Maak een teiltje met afwasmiddel. Nu kunnen de kinderen het deel met de sok een beetje in het sopje dopen en vervolgens blazen door de flesopening. Superleuk en kijk naar de gezichten van je kinderen! Vol verbazing...

Spelen met water tip 6: een verfrissende douche

Vraag aan je ouders, buren, opa of oma of ze nog een oude tuinslang hebben liggen. Prik er gaatjes in, het beste doe je dit aan één zijde, die je vervolgens omhoog legt. Sluit de tuinslang aan op de kraan en de kinderen hebben vast dikke pret! Lekker spetteren..

Spelen met water tip 7: snoephappen

Wie kent hem niet?! Je neemt een teiltje, groot genoeg voor een gezicht, en vul deze met lauw water. De hoeveelheid water die je gebruikt hangt af van de leeftijd van je kind natuurlijk, bij kleintjes uiteraard vullen met een heel klein laagje water. Doe wat snoepjes in de bak en happen maar!

Spelen met water tip 8: de waterestafette

Er zijn veel verschillende varianten te verzinnen op de waterestafette. Het doel is om als eerste een bak met water te vullen.
Zet een uitdagend parcours uit voor de kinderen, laat ze over iets heen klimmen, onder iets door kruipen, een rondje om een pion (of fles) heen lopen en ga zo maar door. Je kunt dit doen met bekertjes, sponsen of met flessen waar gaatjes aan de onderkant zitten. Laat je fantasie erop los en jullie hebben gegarandeerd waterpret. Enne niet te hard rennen met dit weer hè?! 
Een estafette kan al met z’n tweeën, maar in teams is het nog leuker.

Spelen met water tip 9: mik de bal in het water

Neem net zo veel emmers/ teilen/ bakken met water als dat er deelnemers zijn en 1 bal. Iedere deelnemer zet een bak neer en ga overgooien. Niet naar elkaars handen natuurlijk, maar naar elkaars bak. Wie blijft het langste droog?

Spelen met water tip 10: kwasten en water

Heel simpel, maar zo leuk. Geef de kinderen een grote emmer met water en verschillende kwasten en ze knappen heel je tuin en het tuinhek op!

Veel Spetterpret!