Spelletjes? 8 handige verzamelingen van spellen!

Als je een spelletje wilt doen met je kinderen weet je niet altijd zomaar even iets nieuws te bedenken. Steeds hetzelfde spelletje spelen is aan de ene kant wel leuk, maar kan toch ook wel saai worden. Een beetje variatie, steeds een ander spel, is een stuk leuker. Zo leren de kids ook allerlei verschillende spelletjes kennen en raken ze gewend aan nieuwe en overwachte situaties.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Alles voor je kind bij bol
Meer weten

Alles voor je kind bij bol

 

Bol is de ideale webshop voor alles wat je nodig hebt voor je kinderen tot 12 jaar: talloze kindersp... bekijk

 
Kinderspullen kopen bij HEMA
Meer weten

Kinderspullen kopen bij HEMA

 

Zoek je naar leuke, voordelige en kwalitatieve kinderspullen - dan ga je natuurlijk naar de HEMA. In ... bekijk

 

Kortom: het is fijn als je regelmatig nieuwe inspiratie krijgt om met je kinderen te spelen. Of om ze een spel voor te stellen en het aan ze uit te leggen, als je zelf niet mee wilt doen. 

Wat voor spelletje zoek je?

Spelletjes zijn er héél veel. Het ligt maar net aan de situatie wat voor soort spel je zoekt. Er zijn bijvoorbeeld...

  • spelletjes voor buiten
  • spelletjes voor binnen
  • waterspelletjes
  • old school buitenspellen
  • bordspellen
  • woordspelletjes
  • sinterklaas spelletjes
  • educatieve spelletjes
  • ... en nog allerlei andere

Spelletjes voor buiten

Buiten spelen is heerlijk en super gezond voor kinderen. Veel ouders willen gráág dat hun kinderen buiten gaan spelen. Frisse lucht, lekker in beweging en weg achter de beeldschermen. Dat zien we graag, of niet dan? Maar wat moeten de kids buiten spelen dan? Als ze dat zelf niet weten te verzinnen, of als je met ze samen buiten een spelletje wilt doen, hebben wij heel wat toffe buiten spelletjes voor je!

Buiten spelletjes voor kindern

Leuke spelletjes voor buiten

Spelletjes voor binnen

Maar ja, het is niet altijd goed weer om buiten te spelen. Of je woont in een omgeving waar buiten spelen niet zo lekker kan. Of je bent ergens op visite en wilt de kinderen binnen houden. Dan is het fijn als je ook leuke spelletjes voor binnen weet te bedenken. Ook daarvoor hebben we heel wat heerlijke inspiratie om je te helpen.

Binnen spelletjes: lasergame thuis maken

Leuke spelletjes voor binnen

Waterspelletjes

Is het echt mooi en warm weer? Dan is het heerlijk om met water te spelen. Waterspelletjes, kinderen vinden ze geweldig. Super toch, altijd de spanning of je nat gaat worden terwijl die verkoeling hartstikke welkom is. Wil je ideetjes voor spelletjes met water voor de kids? Hebben we voor je!

Waterspelletjes voor kinderen

25 waterspelletjs voor kinderen

Old school buitenspelletjes

Je kunt natuurlijk op zoek naar altijd nieuwe spelletjes, die je zelf niet speelde toen je jong was. Maar waarom zou je niet lekker old school spelletjes voorstellen aan je kinderen? Die kennen ze misschien juist nog niet, omdat ze tegenwoordig op het schoolplein andere dingen doen.

Old school buitenpelletjes: buskruit

10 old school spelletjes voor buiten

Bordspellen voor kinderen

Een leuk bordspel spelen met je kinderen - dat is toch superleuk? Maar ja, er zijn zó veel bordspellen... welke zijn nou de leukste om met de kids te doen? Wij hebben een handige top 10 van populaire bordspellen voor het hele gezin voor je opgesteld.

Bordspellen met kinderen - leuke familiespellen

Top 10 bordspellen voor je gezin

We hebben nog meer Bordspel-tips voor het hele gezin - onze collega van Go-Kids Rotterdam heeft er een heel stel beschreven met een review. Kun jij goed zien hoe zij de spelletjes vond om te spelen met de kinderen!

Bordspellen reviews

Woordspelletjes

Er zijn van die situaties waarin je een spelletje wilt doen waarbij je stilzit en eigenlijk geen speelspullen bij je hebt. Dan zijn woordspelletjes ideaal. Veel daarvan kun je doen zonder dat je er iets bij nodig hebt, anders heb je vaak genoeg aan alleen pen en papier. Ken je deze 5 woordspelletjes al?

Woordspelletjes spelen met kinderen

De 5 leukste woordspelletjes

Sinterklaas spelletjes

En toen was het Sinterklaas avond. Met hele jonge kinderen heb je dan geen spelletjes nodig, die zitten zo vol spanning dat er geen spel mee te spelen is waarschijnlijk. Met wat oudere kinderen - en ook met volwassenen - is het wel heel leuk om een cadeautjesspel te spelen. Supergezellig met een dobbelspel de leukste cadeautjes zien te bemachtigen. Je hebt verschillende varianten... we leggen je de regels uit!

Spelletjes met Sinterklaas

Spelletjes met Sinterklaas

Educatieve spellen

Het is altijd fijn als een spelletje niet alleen maar leuk is, maar dat de kids er ook wat van leren. Nu is dat bij de meeste spelletjes wel zo, maar er zijn ook spelletjes die speciaal gemaakt zijn om het leren te ondersteunen. Letters en taal, cijfers en rekenen of zelfs wereldoriëntatie: alles is leuker leren als het spelenderwijs gaat toch?

Educatieve spellen: leuk leren!

Leuk leren met educatieve spellen

Handige overzichten van spellen toch?

Zijn dat geen handige overzichten boordevol inspiratie voor de leukste spelletjes om met kinderen te spelen? Of om ze zelf te laten spelen natuurlijk, want je hoeft niet altijd zelf mee te doen. Mis je een bepaald type spel of situatie in deze serie? Laat het ons vooral weten, dan maken we met liefde een nieuw overzicht met spelletjes!

Wat je ook gaat spelen met de kids... veel plezier!
Team Go-Kids

Log In