Hoe vervoer jij je gezin? Heb je een fiets, misschien een bakfiets... een auto, misschien zelfs twee? Of ga je regelmatig met het openbaar vervoer? De vervoerskeuze die je maakt hangt sterk af van de samenstelling van je gezin.

Auto is met kinderen wel héél handig

Voordat je kinderen had was het heel anders dan nu, dat is logisch. Op de fiets, met een scooter, even snel met de bus... allemaal hartstikke makkelijk. Zodra er een baby komt is het vervoer opeens een hele onderneming. Maxi-cosi, wandelwagen, luiertas en speeltjes: er moet van alles mee als je samen op pad gaat. Dan is een auto toch wel héél praktisch.

Auto huren via SnappCar

Kostbaar bezit

Maar ja: een auto kost best veel geld. De benzineprijzen zijn verre van grappig, de auto moet verzekerd zijn en je betaalt wegenbelasting... om nog maar niet te spreken van de kosten van de aanschaf en het onderhoud van die bolide. Misschien woon je wel in een gebied in Leiden met betaald parkeren, of is er gewoon weinig parkeerplek in jouw buurt. Als je dit allemaal bekijkt kun je jezelf de vraag stellen of je die (tweede) auto wel echt moet hebben.

Praktisch tegenover kosten

Het is een lastige afweging. Hoe zwaar weegt het belang van praktisch en handig ten opzichte van de kosten van een eigen auto? Je ziet je geest al dwalen als je denkt aan een langere reis met het openbaar vervoer: het gesjouw met al die spullen en ook je kids nog in de gaten houden...

Tussenoplossing: deelauto huren

Gelukkig is er een tussenoplossing. Wél de beschikking hebben over een auto zonder er één  te bezitten. Je kunt natuurlijk ook een auto huren in Leiden! Dat kun je doen via een gewoon verhuurbedrijf, maar nog veel aantrekkelijker is het gebruik van SnappCar: een platform voor deelauto’s.

Auto huren in Leiden

Auto huren van mede-Leidenaar

Op dat platform vind je heel veel auto’s die je in Leiden kunt huren, gewoon van mede-Leidenaren die hun auto willen verhuren. Via het platform vind je een deelauto in jouw buurt en maak je afspraken met de eigenaar over het ophalen ervan. Sommige deelauto’s van SnappCar werken zelfs keyless: die kun je met de app openen.

Busje nodig? Deelbusje!

Via deze weg kun je ook heel handig een busje huren in Leiden. Voor als je gaat verhuizen, of een berg spullen gaat kopen bij de IKEA. Dan heb je een vervoermiddel met behoorlijk de ruimte nodig... je gaat vást liever niet met je IKEA-pakket op je rug fietsen. Als jij geen kennissen hebt met een busje dat je kunt lenen is het huren via SnappCar een prima oplossing.

Busje huren in Leiden

Duurzaam autorijden

Het concept van deelauto’s kan een voordelige manier zijn om met de auto op pad te kunnen met je gezin, zonder de kosten van een eigen (tweede) auto. Bovendien is het duurzaam: auto’s worden beter benut, er hoeven er dus minder gemaakt te worden.

Leerzaam voor de kids

Dit alles is ook nog eens heel goed om je kinderen bewust van te maken. Wat het kost om een auto te bezitten – een kind heeft geen idee. Samen spelen, samen delen... een auto kun je óók delen. Vertel je ze (als je wat oudere kids hebt) hoe het zit met de kosten en met het milieu. Hartstikke leerzaam!