De Nationale Voorleesdagen 2020 worden op woensdag 22 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met 1 februari. Ongetwijfeld wordt hier op de basisscholen en kinderdagverblijven aandacht aan besteed, maar er zijn ook weer allerlei gezellige activiteiten die deze periode plaats vinden. 

Nationale Voorleesdagen

Kom met de kinderen naar de bibliotheek tijdens de nationale voorleesdagen 2020. Kom tussen 22 januari tot en met 1 februari gezellig met de kinderen naar de bibliotheek voor de Nationale Voorleesdagen. Op verschillende dagen kunnen kleuter en peuters gratis komen luisteren naar het voorlezen.

Het prentenboek van het jaar 2020 staat centraal: Moppereend!

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

De Prentenboek TopTien 

Als je de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kies jij dan? Hierbij de Top 10 Prentenboeken van 2020.

* tekst - nationalevoorleesdagen.nl

Verschillende Activiteiten in de regio:

Voorlezen bij de Bibliotheken in Gouda

  • Voorlezen doen ze op verschillende locaties in Gouda, kijk snel verder voor datums en tijden: meer info

Activiteit Gouda

  • Voorleesontbijt bij de vernieuwde voorleeshoek in de Choladefabriek op 22 januari. Meld je snel aan!

Activiteit Bodegraven

  • Poppentheater Dubbele Jan speelt de voorstelling ‘Mekkergeit en Moppereend’ in het Evertshuis in Bodegraven, geschikt voor kinderen van 3 - 6 jaar. Meer info.

Voorlezen bij de Bibliotheken regio Alphen aan den Rijn

  • Hoe leuk is dit?! Voorleesontbijt voor de allerkleinsten. Reserveer snel een plekje. (Sommige zitten helaas al vol). Meer info over de voorleesontbijtjes bij de Bibliotheek in Alphen aan den Rijn / Nieuwkoop / Hazerswoude / Boskoop en Nieuwkoop: kijk je hier

Activiteiten regio Alphen aan den Rijn

  • Verhalenverteller Caja van der Poel komt langs bij een aantal bibliotheken in de regio. Zij houdt ervan zich te verwonderen, daarom vertelt ze het liefst sprookjes. Ze komt langs in Nieuwkoop, Alphen Centrum, Hazerswoude - Rijndijk en Boskoop. Toegang is gratis, wel even een plekje reserveren: Meer info
  • Op zondag 26 januari kun je bij Parkvilla Alphen aan den Rijn kijken naar de voorstelling: Eend! Wat is er aan de hand? Meer info en tickets.

Activiteiten bij Jeugdboekhandel Silvester in Leiden

Activiteiten bij de Bibliotheken in Leiden

  •  Allerlei gezellige activiteiten in Leiden: meer info

Voorlezen en activiteiten Woerden

  •  Ook in Woerden en omgeving wordt er veel voorgelezen en kun je meedoen met een kleurwedstrijd. Meer info 

Activiteiten bij de Bibliotheken in de Bollenstreek

  •  Dans en Speel mee Moppereend bij de bibliotheken in de Bollenstreek: meer info

Activiteiten bij de Bibliotheken in de regio Katwijk

* Super veel toffe activiteiten tijdens de voorleesdagen in de regio Katwijk: meer info