Kinderboekenweek 2019. Reis mee!

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar bestaat de Kinderboekenweek 65 jaar! Het thema van 2019 is: Reis mee! Een thema waar je alle kanten mee op kan. Je kan boeken lezen over voertuigen, over reizen, over landen, over een reis in de toekomst, een reis naar de ruimte en over een reis door je dromen en zo zijn er nog vele reizen te verzinnen! 

Boekentips: Reis mee!

In samenwerking met Uitgeverij Memphis Belle hebben we een paar boekentips verzamelt van boeken die over het thema reizen gaan. Leuk om te lezen of om voor te lezen.

Boekentip 0-3 jaar: In de auto

Schrijver: Eric Carle

Een boek met een stuur erop! Dat maakt het voor de kleintjes extra aantrekkelijk. Door de kleurrijke collages is het net alsof je door de voorruit van een auto kijkt. Je ziet de opgaande zon, een circustrein die langskomt, de veerboot, een weg die zich uitstrekt tot de horizon en andere taferelen. De prachtige collages zijn kleurrijk en goed herkenbaar. De teksten bestaan vaak uit slechts een zin met aanwijzingen voor de bestuurder. Kruip met je kind achter het stuur en druk op de 1 van de 13 geluidsknoppen zoals een radio, startknop, versnelling etc. Door hierop te drukken, volgt een geluid waardoor het lijkt alsof je kind net een echte chauffeur is. Een leuke combinatie van spelen en voorlezen.  Het boek kost 17,99 en bestel je via deze link. 

Boekentips 3+: Ditjes en Datjes

Schrijver: Britta Teckentrup

Rijden, Vliegen, Varen, over land, op zee en in de lucht.Het ene voertuig klein en geluidloos, het andere een reusachtige brulmachine.
Ditjes & Datjes over voertuigen is een boek voor peuters en kleuters die willen ontdekken, leergierig en nieuwsgierig zijn.
Ga met de dieren op reis en stap in! Maak een ritje in de buurt, in de stad of op de snelweg, ontdek de voertuigen op een bouwplaats en bij een noodgeval, vaar over zee en op het water, bestudeer de snelheidsduivels en vlieg naar de maan en weer terug. Waar je ook kijkt, overal kom je voertuigen tegen: grote, kleine, vlugge, langzame, kleurige en (on)bekende.
De dieren nemen je kind  overal mee naar toe! Het boek kost €14,99 en bestel je via deze link. 
 

Thomas de Stoomlocomotief voorleesverhalen

Schrijver: W. Awdry

Stap in bij Thomas en reis mee over het spoor van Sodor. Beleef zes spannende avonturen met Bertie, Harold, Bugly, Donald en Douglas, Diesel en Rosie!

Een bundel met zes verhalen over Thomas de stoomlocomotief en zijn vrienden. Samen met zijn vrienden beleeft Thomas avonturen. 

Het boek kost €14,99 en bestel je hier. 

Boekentip 6+: Waar is Wally- De wereld rond

Schrijver: Martin Handford

Wally is al meer dan 30 jaar de meest gezochte persoon ter wereld! De zeven fantastische originele Wally-boeken zitten hier samen in één bundel. Maak een buitengewone reis in de wonderlijke wereld van Wally en zoek hem overal. Vergeet ook niet te zoeken naar Woef, Wenda, Witbaard en G. Spuis!

Wally is een zoekboek dat dat niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook voor tieners en volwassenen.

Het boek kost €14,99 en bestel je via deze link. 

Boekentip 7+: Een Kameel op de Stoep

Schrijver: Anka Jacobs

Carlos de Cavia nodigt al zijn internationale dierenvrienden van over de hele wereld uit voor een feest. Een groot feest, ter ere van zijn pasgetrouwde vriend Nomaad de kameel. Dat niet alle dieren er dezelfde gewoontes op nahouden wordt al snel duidelijk, met verwarring en zelfs ruzie tot gevolg. En waar zijn Nomaad en zijn bruid Kamelia eigenlijk gebleven? Gelukkig eindigt het verhaal met een geweldig feestmaal, èn met een onverwachte gebeurtenis...

Het boek kost €14,99 en bestel je hier. 

Boekentip 9+: Pech Onderweg

Schrijver: Jozua Douglas en Tosca Menten

Pech onderweg is een supergrappige verhalenbundel. Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd, een duikbootje valt ten prooi aan een woest wezen en een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis. De verhalen worden afgewisseld met grappige rijmpjes, limericks, reistips en nieuwe spreuken en wijsheden.
Het boek kost € 13,99 en bestel je via deze link. 

Wil je nog meer leuke boekentips? Haal dan de gratis Kinderboekenweek krant op bij de Bibliotheek of boekhandel.De krant staat boordevol interviews en artikelen over boeken en schrijvers. In het hart van de krant zit een handig overzicht met de nieuwste boeken.
Het verjaardagsfeest van de Kinderboekenweek wordt gevierd in de acht extra pagina’s vol met leuke opdrachten, spelletjes en knutsels.

De krant lezen is nog nooit zo leuk geweest!

Veel lees plezier!