Kerst, de gezelligste tijd van het jaar is aangebroken! De lichtjes worden opgehangen in de stad, schaatsbanen worden opgebouwd, je hoort kerstmuziek, je drinkt warme chocolademelk, we doen inspiratie op voor wat of waar we dit jaar gaan eten met Kerst? We zien al vele mooie Kinder Kerst- en Winteractiviteiten voorbij komen en je denkt na om een Kerstmarkt of Winterfair te bezoeken. Ho Ho Ho, de Decembermaand is aangebroken!

Er zijn zoveel leuke dingen te beleven deze periode, ideaal om met het gehele gezin eropuit te gaan! We hebben verschillende Kerst- en Winteractiviteiten in de Regio Leiden, Alphen aan den Rijn, Woerden en Gouda voor je op een rij gezet. Een heerlijke tijd samen!

Kerstmarkten, een heerlijk uitje voor heel het gezin:

Drijvende Kerstmarkt in Leiden - Van 13 t/m 24 december 2019

In Leiden houden ze deze feestmaand de Winter Wonder Weken, met de enige Kerstmarkt in Nederland die op het water van de Nieuwe Rijn drijft met 86 winterse kraampjes en een ijsbaan. Ook kan je genieten van de historische binnenstad van leiden tijdens een rondvaart op de Leidse grachten.

Winterfair Gouda - op 13 en 14 december 2019

In de St. Janskerk in Gouda wordt de jaarlijkse Winterfair gehouden. In deze sfeervolle kerk zijn er kraampjes, diverse optredens en is het daarnaast mogelijk op het ‘foodplein’ te genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Op zaterdag vindt er tevens een leuk kinderprogramma plaats in het schip van de kerk. 

Royal Christmas Fair Den Haag - van 12 t/m 23 december 2019

Honderd kersthuisjes met de mooiste producten, knisperende vuurtjes, vele kinderactiviteiten, kerstkoren, kerstacteurs, optredens en uiteraard winterse lekkernijen, zoals bratwurst, glühwein, flammkuchen en nog heel veel meer. Op naar de Cristmas Fair in Den Haag!

Winterfair Woerden - op 13 en 14 december 2019

Een gezellig evenement met Kerstfiguren, Kersttrein, zweefmolen, kerstkraampjes, schaatsen, winterbbq. Er is van alles te beleven tijdens de Winterfair in Woerden. 

Indoor Kerstmarkt LiefsFabriek Hazerswoude-Dorp - op 14 december 2019

Deze dag wordt de LiefsFabriek omgetoverd tot grootste Indoor Kerstmarkt van Hazerswoude-Dorp. Er is veel gezelligheid en een je kunt er een hoop leuke dingen doen! De geur van de kerstbomen en chocomel komt je al tegemoet. 

Kerstfair Woubrugge - op 13 december 2019

Dit jaar vindt de kerstfair in Woubrugge plaats op vrijdagavond op het pleintje voor de sporthal in Woubrugge. Een gezellige avond met lichtjes en vuur. Wil jij meer weten over de Kerstfair in Woubrugge?

Kerstmarkt Roelofarendsveen - op 15 december 2019

Gezelligheid, Kerstman met zijn arrenslee en allerlei kraampjes op het Noordplein in Roelofarendsveen. En ook zijn er leuke bezigheden voor kinderen op de Kerstmarkt in Roelofarendsveen.

Xmas Fair Oegstgeest - 7 en 8 december 2019

Een Xmas Fair welke plaats vindt op het Kasteel van Landgoed Oud Poelgeest. Ondergedompeld in kerstsfeer en met een schaatsbaan voor de kinderen waar zij heerlijk kunnen genieten van chocomel en poffertjes. Meer info over de fair.

Kerstmarkt Boskoop - 7 en 8 december 2019

Er vindt bij de Proeftuin in Boskoop een leuke overdekte kerstmarkt plaats. Leuk om een bezoekje aan te brengen als je in de buurt bent.

Kerstcircus:

Groot Kerstcircus Leiden - Van 21 t/m 29 december

Leiden heeft haar eigen Kerstcircus op de Lammermarkt. Topartiesten brengen verrassende circusshow in Leiden! Midden in het historische centrum van Leiden kan je in de kerstvakantie samen met de hele familie genieten van lachwekkende, spectaculaire, spraakmakende, indrukwekkende en internationale acts. In een verwarmde circustent zullen iedere dag twee voorstellingen (om 12:00 en 15:30 uur) plaats vinden van ongeveer 2,5 uur. Wees er snel bij en maak ook jullie Kerst compleet! 

KOOP NU JE TICKETS MET KORTING!

Profiteer nog tot 21 december van €5,- vroegboekkorting per ticket! Laatste dag stunt: Boek voor de shows van 29 december en krijg €10, korting per ticket.

MEER INFO EN RESERVEREN

Kinder Winter en Kerst activiteiten:

Naar de familievoorstelling Scrooge (6+) in Theater Ins Blau in Leiden, 27 en 28 december

Naar de familievoorstelling Benjamin de Beer (4+) in het Evertshuis in Bodegraven, 3 januari 

Nostalgische Kermis in Leiden, 7 december t/m 5 januari

Wereldlichtjes Dag op 8 december, verschillende locaties

Jeugdfilm - Circus Noel, 27 december in het Evertshuis in Bodegraven

Wereld Club Activiteiten bij Museum Volkenkunde in Leiden, 8 en 15 december

Disney On Ice presenteert Magisch IJsfestival, van 11 t/m 29 december in Rotterdam en Utrecht

Dit is een greep uit onze agenda, kijk hier voor nog meer Winterse december activiteiten

Winters Schaatsen op de IJsbaan:

Zwieren zwaaien, rondjes draaien! Wie aan Winter denkt, denkt aan schaatsen, haal de glijders maar uit de kast en zoek een gezellige schaatsbaan op. Hierbij een Blog met verschillende schaatsbanen op een rij in de Regio Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn en Woerden.