Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet! Hij komt...Hij komt....Zie ginds komt de stoomboot. Jaja, de cd's mogen langzaam uit de kast gepakt worden en het eerste zakje pepernoten is stiekem ook al op. De Goedheiligman en zijn Pieten zijn in Spanje al druk bezig met de voorbereidingen voor het bezoek aan ons mooie Nederland.

Zoals elk jaar vertrouwen wij erop dat Sinterklaas geen huisje, stadje of dorpje overslaat. Op zaterdag 16 november is de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn, maar uiteraard vaart de Sint ook Zuid-Holland niet voorbij. In dit blog lees je waar je Sinterklaas en zijn Pieten kan verwelkomen tijdens de Sinterklaas intochten in de regio Leiden, de regio Alphen aan den Rijn, Het Groene Hart en Gouda en omgeving. En check onze agenda voor allerlei leuke activiteiten tijdens Sinterklaas.

Intochten Sinterklaas 2019 in Leiden, Alphen a/d Rijn en Gouda

 

Intocht Sinterklaas in Leiden

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in de stad Leiden. Het voorprogramma start om 11:00 uur, waarbij er wordt gezorgd dat zij een warm welkom krijgen. Hierbij worden de liedjes nog eens flink geoefend en dit alles vindt plaats op de Beestenmarkt.

Om 12.00 uur arriveert onze goedheiligman om vervolgens om 12.45 uur op zijn paard, te beginnen aan zijn gezellig route door de binnenstad.

Intocht Sinterklaas in Alphen aan den Rijn

Dit jaar komt Sinterklaas met zijn Pieten aan op zaterdag 16 november 2019. De optocht gaat door het gehele centrum, er is een blaaskapel aanwezig en de gehele dag zijn er allerlei optredens en activiteiten in het centrum.

Intocht Sinterklaas in Gouda

Hij komt...Hij komt...Dit jaar komt Sinterklaas op zaterdag 16 november aan in Gouda! De stoomboot meert dan af aan het Regentesseplantsoen. We kunnen de Sint en zijn Pieten rond 10.15 uur verwelkomen.

 

Overige plaatsen

Intocht Sinterklaas in Waddinxveen

Intocht Sinterklaas in Leiderdorp

Intocht Zoeterwoude - Rijndijk

Intocht Sinterklaas Warmond

Intocht Sinterklaas in Oegstgeest

Intocht Sinterklaas Sassenheim

Intocht Sinterklaas Voorhout

Intocht Sinterklaas Noordwijk

Intocht Sinterklaas Noordwijkerhout

Intocht Sinterklaas Katwijk Zeezijde

Intocht Sinterklaas Roelofarendsveen

Intocht Sinterklaas Leimuiden

Intocht Sinterklaas Nieuwkoop

Intocht Sinterklaas in Bodegraven

Intocht Sinterklaas in Reeuwijk-Brug

Intocht Sinterklaas in Woerden

 

Overige Sinterklaasactiviteiten

Ben jij op zoek naar leuke Sinterklaasvoorstelling? Een toffe Sint - film? Of naar de slaapkamer van Sinterklaas? Kijk dan voor een compleet overzicht met allerlei activiteiten tijdens deze heerlijke Sinterklaasperiode op onze website in de uitjesagenda.

Heb jij nog een Sinterklaas - Tip? Laat het ons weten op leiden@go-kids.nl. We zetten het er graag bij!

 

Gratis Download Sinterklaas Kalenders

Hoeveel nachtjes slapen nog voordat Sinterklaas komt? Download hier de Sinterklaas Intocht Aftelkalender 2019

En wanneer mag ik mijn schoen zetten? Download hier de Sinterklaas Schoenzetkalender 2019

 

 

Heel veel plezier!