De zomer is in aantocht en het mooie weer is eindelijk begonnen. Heerlijke tropische temperatuurtjes! Ben jij al goed voorbereid? En heb jij alles in huis voor de warme zomerse dagen? Met deze tips kom jij deze week wel door. 

Tip 1: 

Open de watertafel of zorg voor een voetenbadje. En ook veel spetterpret hebben kinderen met gewoon een sproeier (niet te lang natuurlijk, zuinig aan met het water) of neem gewoon een koude douche. Cool hé?! 

Tip 2:

Een paar opblaasbare speelattributen erbij, zoals die leuke flamingo of deze interessante bal en voilà....Oh ja...vergeet die waterpistooltjes en waterballonnen niet. En passen de zwembandjes nog? 

Tip 3: 

Niet afkoelen bij warm weer is geen optie. Zorg daarom voor verkoeling en zet een thuis een zwembadje op, een grote of juist een klein badje.

Zwembaden shop

Tip 4:

Als je dan toch beter uit de zon kan blijven op het heetste van de dag, stel ik voor dat het tijd is om een siësta-tje in te plannen tussen de middag. Of even lekker bank hangen, ook prima.  

Tip 5: 

Eigenlijk hoeven we het niet te melden, maar goed drinken tijdens warm weer is altijd zeer belangrijk. Vooral voor kinderen waarbij drinken niet zo favoriet is. Misschien maak je jouw kinderen dan wel blij met een limonade dispenser. Voeg ijsklontjes en fruit eraan toe en je kids willen niet anders meer.

Tip 6: 

IJsjes....IJsjes....IJsjes....We kunnen er geen genoeg van krijgen. Zelf lekkere ijsjes maken is toch altijd een feestje voor de kinderen! Deze gezonde recepten voor zelfgemaakte ijsjes zijn om je vingers bij af te likken, smullen maar! Hier thuis houd ik tegenwoordig 1 vriesvak vrij voor ijsjes. Zodra ze in de aanbieding zijn sla ik ze in. Maar natuurlijk even een ijsje halen bij de ijssalon op een zwoele zomeravond is ook heerlijk. 

Tip 7: 

Even een dag geen zin om een badje op te zetten? Met deze waterspelletjes gaan de kinderen zich zeker niet vervelen.

Tip 8:

Check de Go-Kids agenda en onze website en kies voor een duikje in een buitenzwembad. Ze zijn nog niet allemaal geopend, maar dat zal niet meer lang deuren, sowieso is het buitengedeelte van zwembad de Kuil in Bodegraven geopend, de spetterspeeltuin bij Batensteinbuiten in Woerden, de Aarweide in Nieuwveen, de Fuut in Reeuwijk. Wel vele met een tijdslot en reservering. Kijk voor actuele openingstijden op de website van het zwembad zelf.

Ook in het bos is het vaak een paar graadjes minder warm. 

Tip 9: 

Niet te veel koken...! Eet makkelijk met de kids, steek de BBQ aan thuis of houd het simpel!

Tip 10:

Enne als laatste smeren...smeren en smeren. Zorg dat je je kinderen regelmatig insmeert met zonnebrand. Aangeraden wordt om je kinderen om de 2 uur in te smeren en nadat het uit het water komt en minimaal factor 30. Bestel hier alvast een voorraadje zonnebrand.

Fijne zonnige week!!!

 

 

Dit Blog bevat hier en daar affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij via een link uit mijn blog naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niks extra's en je helpt mij ermee.