De beste onderwatercamera’s van 2022 voor kinderen en het hele gezin! Snorkelen, duiken of visjes bekijken in je zwemvijver. We vergeleken de verschillende modellen en kozen er de beste uit.

Onze dochter wil een onderwatercamera! Ze zwemt heel graag en ze zit vaak met haar neus in de vijver om te zien wat er allemaal leeft en eigenlijk heb ik wel spijt dat wij niet eerder een onderwatercamera hebben gekocht, want als baby vond ze het onderwater ook erg leuk en dat had ik graag willen vastleggen! Dus wij zijn op zoek gegaan naar de beste onderwatercamera die we kunnen gebruiken voor snorkelen, duiken en visjes bekijken in de zwemvijver. Wij vergeleken de verschillende modellen en kozen er de beste uit.

Baby's zijn gek op zwemmen en superleuk om dit vast te leggen met een onderwatercamera!

Baby’s hebben affiniteit met water en na 9 maanden te hebben rondgedobberd in de baarmoeder, voelt water veel vertrouwder dan het vasteland. Dit vroege vertrouwen vermindert echter in de loop der tijd en kan zelfs omslaan in angst. Dat is een van de redenen waarom ik geloof in jong beginnen. Wij zijn met onze dochter (vanaf 6 maanden) gaan zwemmen bij een ouder-kind zwemles. Ze ging al snel onderwater zwemmen en voelde zich zo heerlijk vrij! Leuk om dit moment vast te leggen met een onderwatercamera.

Toppertje: camera voor onderwater: Gookam GO2

Functies: 4k beeldopname - 40 meter diep - 20 MP - 32GB SD Kaart - Hoofdband - Borstband - Selfie Stick -Dual lader

Dankzij de hoge opnameresolutie heb je altijd scherpe resolutie bij het opnemen van video’s of het nemen van foto’s. Wanneer je jouw unieke momenten terugkijkt in de app of in een bewerkte video hoef je, je dus geen zorgen te maken over slechte videoresolutie. Iedereen kan genieten van prachtige en bewonderenswaardige beelden. Waar andere camera’s je teleurstellen is de G02 er altijd om je gerust te stellen van zijn hoge cameraresolutie. De 20 megapixel camera legt gedetailleerde foto’s, wide-angels en video’s vast. Dankzij de 30 frames per seconden zie je tijdens het bewerken of het terugkijken van foto’s en video’s details die andere camera’s ontglippen.

De Gookam actioncam heeft een waterdichtheid tot 40 meter onder water. De camera is de perfecte keuze voor activiteiten als zwemmen, duiken en een stoer avontuur op de jetski. Ook kan de camera perfect gebruikt worden wanneer je tijdens een wandeling onverwacht verrast wordt door een regenbui. Altijd & overal filmen was nog nooit zo praktisch. De Gookam G02 heeft een geïntegreerd anti-shoksysteem. Het systeem absorbeert schokken, zodat uw video’s in een vloeiende beweging worden opgenomen. Activiteiten zoals mountainbiken of hardlopen zijn geen enkel probleem voor de GO2.

Prijspakker ►

Beste prijs-kwaliteit: Olympus Tough TG-6

Functies: keuze uit 3 witbalansen - Wsifi - microscoopmodus - JPEG en RAW - Beeldstabilisaties - 4k beeldopname - 15 meter diep

De Olympus Tough TG-6 is de beste onderwatercamera van 2021. Duiken doe je met deze camera tot 15 meter diep. Vergeleken met de beste smartphonecamera’s op dit moment doet de Olympus Tough TG-6 het niet beter als het aankomt op beeldkwaliteit. Maar een reden om deze camera te kiezen is toch wel zijn schok- en waterbestendigheid. Deze onderwatercamera is stof- en vorst bestendig tot -10 C en schokbestendig bij valpartijen tot 2,1 meter. Door de anti-condens coating heb je nooit meer last van een beslagen lens tijdens het snorkelen of duiken.

De Olympus Tough TG-6 is een compactcamera zeer geschikt voor reisfotografie. Je kan met de camera overal beelden opnemen door de waterdichte en schokbestendige constructie. De camera beschikt ook over een 4k camera om alle bewegende beelden vast te leggen. Ook is het mogelijk om alle beelden te delen.

Bijna uitverkocht ►

Actie waterdichte camera: Nikkei Extreme X6

Functies: 4k beeldopname - Waterdicht tot 60 meter - WiFi - 

De Nikkei Extreme X6 is een 4K action cam, speciaal ontworpen voor al jullie buiten activiteiten. Of je nou op wintersport gaat of een weekje lekker snorkelen in de Middellandse Zee, deze action cam van Nikkei legt al jouw avonturen vast. Ideaal voor op vakantie: Ga je binnenkort op vakantie en ben je nog op zoek naar die ene camera om je aftermovie mee vast te leggen of om gewoon wat leuke filmpjes van je kinderen te maken? Dan is deze action cam ideaal voor jou. Met een waterdichte behuizing kan je onder water filmen tot 60(!) meter. Daarnaast beschikt de action cam over een groot aantal accessoires om deze te bevestigen. Zo kan je de action cam op je fiets of op je helm bevestigen.

Aanrader ►

Budget: Eken® H9R Actie Camera

Functies: 4k beeldopname - 30 meter diep - afstandsbediening - 32FB SD-kaart - Selfie Stick - Hoofdband - Borstband - Draagkoffer - Dual acculader

Met de Eken H9R Action Camera maak jij de mooiste video’s tijdens het sporten, onder water en tijdens andere momenten. De Eken H9R is een uitstekende Action Camera voor een zeer lage prijs. De Action Camera levert een bizar goede videokwaliteit voor deze prijsklasse. De Eken H9R is namelijk uitgerust met een Sunplus 6630 chipset en een OV4689 image sensor waarmee je geweldige 4K beelden kunt opnemen.

De camera levert geweldige resoluties van 4K 30fps (geïnterpoleerd), 2.7K 30fps, 1080p met 60/30fps en 720p met 120/60fps. Daarnaast schiet je met de camera ook mooie plaatjes met de 4MP camera (geïnterpoleerd tot 12MP). Dankzij de 170° lens leg jij alles in jouw omgeving moeiteloos vast. De waterdichte behuizing kan tot een diepte van maar liefst 30 meter. Hierdoor is deze Action Camera uitstekend te gebruiken voor het duiken. Met de uitgebreide modi worden jouw opnames levendig en nóg interessanter. Gebruik bijvoorbeeld de Burst-modus en Time-Lapse.

Dit is de ultieme Actie Camera set voor beginnende Vloggers. Je hebt direct alle nodige accessoires om op elk moment de ideale opname te kunnen nemen en hierdoor onvergetelijke momenten vast te leggen.

 

Bestel nu ►

Beste watercamera voor snorkelen: Ricoh WG-6

Functies: 4k beeldopname - Waterdicht tot 20 meter gedurende 2 uur - GPS - Kompas - 20 Megapixels - Optische zoom

De Ricoh WG-6 is een van de meest robuuste camera’s op de markt. Je kunt ermee duiken tot een diepte van liefst 20 meter. Ook is hij extreem schokbestendig: je kunt hem laten vallen vanaf 2.1 meter hoogte. Koude kan hij aan tot -10 graden Celcius. Kortom: de WG-6 is een uiterst betrouwbare metgezel voor elke vakantie of reis. Met de Ricoh WG-6 schiet je uitstekende foto’s en 4K-video’s. Hij heeft een geavanceerde CMOS-beeldsensor met achtergrondverlichting aan boord, met een hoge resolutie van 20 megapixel. Samen met de krachtige beeldprocessor maak je met scherpe en gedetailleerde foto’s. Vloeiende 4K-video’s schiet je dankzij de framerate van 30fps.

Bestel nu ►

Geheel waterdicht gesealde camera: Sealif Micro 3.0 SL550

Functies: 4k beeldopname - 64GB SD-kaart - Polsband - USB-adapter - LCD-kleurenscherm - groothoek lens - WiFi - 18 meter diep

De camera is geheel waterdicht geseald. Geen klepjes, deksels of afsluitingen met O-ringen om in te vetten of te onderhouden, dus totaal geen zorgen over mogelijke waterschade of het vollopen van de camera. Net als zijn voorlopers heeft de Micro 3.0 een ergonomisch, degelijk, maar toch compact ontwerp met gebruiksvriendelijke bedieningselementen en menu's. De camera heeft een 16 megapixel Sony® CMOS-beeldsensor en biedt 4K ultra high definition video. Omdat hij permanent is geseald, heeft de Micro 3.0 een grote batterij met een capaciteit van meer dan 3 uur, goed voor een hele dag duiken en heeft hij 64 GB intern geheugen om duizenden foto's en vele uren aan video van je gehele duikvakantie op te slaan.

Bestel nu ►

Beste budget: Aquapix W3048-I Edge

Functies: 4k beeldopname - 2 schermen - Waterdicht tot 3 meter - Resolutie 48mp - 16x digitale zoom - 13mp-sensor

Selfies onder water - met de Aquapix W3048 EDGE onderwatercamera met dubbel display. De W3048 EDGE is niet alleen waterdicht, maar ook extreem stof- en schokbestendig. Het is de ideale metgezel om te duiken, snorkelen, surfen en in het zwembad. En dit alles zonder extra behuizing, want de W3048 is dankzij zijn beschermde techniek nog steeds volledig waterdicht in drie meter water. Je valt op met deze onderwatercamera: stijlvol design, een 7,6 cm (3,0 ") hoofdscherm en een tweede 5 cm (2,0") scherm aan de voorkant. Dankzij deze dual display functie maak je op elk moment prachtige zelfportretten, want het frontdisplay geeft je overzicht en zorgt voor het perfecte beeldgedeelte.

De Aquapix W3048 EDGE is in zijn element onder water: de hoogwaardige 13MP-sensor zorgt voor rijke kleuren en met de 16x digitale zoom en de heldere beeldresolutie van maximaal 48MP legt de camera je vakantieherinneringen onder water vast in heldere, scherpe kwaliteit. De camera kan ook video's maken met een resolutie tot 4K. Jouww vakantie kan niet beter beginnen.

 

Eenvoudige onderwatercamera voor jouw kind: Vtech KidiZoom Action Cam HD Camera

Functies: 1,8 kleuren LCD-scherm - 2 meter diep - 30 minuten onder water - 128 MB intern geheugen - oplaadbare accu - groothoeklens - polsbandje - fiets-bevestigingsstuk - camerahouder

Dit is de VTech KidiZoom Action Cam HD Camera. De camera zelf is niet waterdicht. De camera moet geplaatst worden in de meegeleverde waterdichte behuizing voor gebruik onder water. Gebruik de waterdichte behuizing en de drijvende handgreep om foto's en video's te maken tijdens het zwemmen of bevestig de camera op je fiets of skateboard en leg al je trucjes en avonturen vast, waar je ook bent! Deze stevige camera heeft een kleurenscherm en kan zelfs video's versneld, vertraagd of achterstevoren afspelen. Ook is het mogelijk om stop-motion video's en interval foto's te maken. 

 

Bestel nu ►

Welke onderwatercamera moet ik kopen?

Jij zoekt dus een goede onderwatercamera of outdoorcamera, maar je weet niet goed waar je op moet letten om tot de juiste keuze te komen. Begin eerst eens met het bedenken wat je allemaal met de camera wilt doen. Hoe diep wil je met je onderwatercamera zwemmen en wil je nog andere activiteiten vastleggen, zoals skiën en/of fietsen. Met de meeste onderwatercamera's kun je zowel boven als onder water prima foto's maken. Ideal dus om echt onder water foto's mee te maken, maar ook om te gebruiken tijdens andere activiteiten waar je het risico loopt op nattigheid, zoals zeilen, vissen, raften of gewoon als het flink regent.

  • In principe worden camera’s met onderwaterbehuizing in drie soorten verdeeld: Onderwatercamera als digitale camera, actiecamera en wegwerpcamera. Alle drie de soorten zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen en uitvoeringen. Bedenk wel dat een wegwerpcamera niet echt duurzaam is, dus dat raden wij dan ook ten zeerste af. Zeker omdat er veel goedkopere alternatieven zijn, waar je veel langer plezier aan beleeft en die kwalitatief veel beter zijn, dan de wegwerpcamera's voor onderwater.
  • Terwijl de onderwatercamera als digitale camera en de wegwerpcamera vooral geschikt zijn om foto’s te maken, overtuigt de actiecamera met video-opnamen in hoge resolutie.

Check ook deze onderwatercamera's!

Veel onderwater plezier!

Update: 11-01-2022 - Jasmijn