Creatief Met Pixels

Pixel Hobby


Schoolpleinpraat heet het bij ons...via via...hoorden wij over 'Het Pixelen'. Nieuwsgierig als dat wij waren, hup na de strijkkralen op zoek naar Pixels! 


Wat is Pixelen? Wij leggen het je uit.

Pixelen is ontwikkeld door Pixelhobby. Een hele leuke nieuwe rage. Het lijkt op borduren en op strijkkralen alleen heb je geen naald en draad nodig en vliegen de strijkkralen je ook niet om de oren. De kunststofblokjes met een gaatje aan de onderkant worden Pixels genoemd. Om te kunnen Pixelen heb je een basisplaat, een patroon en pixelmatjes nodig. Je hebt twee soorten Pixels, de Classic Pixels voor kinderen vanaf 6 jaar en Pixels XL (grotere blokjes), voor kids vanaf 4 jaar. 

Het is een creatief leuke hobby voor jong en oud en het stimuleert zeker de ontwikkeling van de fijne motorriek. Er zijn verschillende starterssetjes beschikbaar (de Pixel  basissetjes zijn al vanaf € 2,- verkrijgbaar), leuk om mee te beginnen en als je het eenmaal onder de knie hebt kan je zelf helemaal los gaan, met een patronenboekje, losse matjes Pixels en basisplaten. Je kan zelfs een foto omzetten in een Pixel Patroon.


Wij mochten aan de slag met 1 x de klassieke Pixel sleutelhanger set en 1 x de Pixel XL. Met de adviesleeftijd van de Pixels zat het goed, dus aan de slag!


Hieronder een kleine fotosessie van de Classic Pixel hanger set.


 


Beginnen maar.

Wel af en toe priegelen met de Classic Pixel, maar met een beetje doorzettingsvermogen...…


is dit het eindresultaat! Super Leuk toch?!
Na afloop hebben we een kort interview gehouden met een dame van 6, dit is haar mening over de Classic Pixels: 'Ik vind de Pixels erg leuk om te doen en dat je als laatste een sleutelhanger nu hebt'


Nu een kleine fotosessie met de Pixel XL-set.
De Pixel XL, groter van formaat.

Voor met een kind van 4 jaar een extra tip: handig met een bakje.


en daar is hij de Krokodil!De mening van een stoere man van 4: 'Leuk, alleen ik vind het moeilijk om ze er uit te halen als ze niet goed zitten'. (Een beetje hulp had hij wel nodig).


Deze dame en heer willen allebei alweer een nieuw setje.

Onze conclusie: Pixelen is hartstikke leuk voor kinderen vanaf 4 jaar, voor jongens en meiden, voor kids die houden van knutselen en om creatief bezig te zijn. Het is zeer degelijk materiaal met een goede prijs kwaliteit verhouding. Je hebt niet zo heel veel nodig, dus je kan het makkelijk meenemen op vakantie. Wij zouden zeggen, ook ideaal om als cadeautje te geven. 

Je kan ze online aanschaffen bij Hippe Knutsels of bij de stenen winkel Daans Shop in Shop in Bodegraven.


Veel Pixel Plezier!