Ding Dong…. Terwijl mijn dochter “Eefje” net klaar was met al haar 12 cadeautjes uitpakken (ze mocht voor het disco feestje iets meer vriendjes uit nodigen als “normaal”; de dansvloer moet immers wel gevuld zijn), kwam hij binnen lopen hoor: Kinder DJ Blijwin!

Kinder DJ Blijwin, voor al je kinderdisco feestjes...

Onze huis DJ van vanavond is gearriveerd! Kon niet missen want zoals het ook hoort bij een DJ; de koptelefoon hangt als een standaard halsketting om zijn nek.

Als papa die net op het punt stond om de kids de speurtocht regels uit te leggen toch maar even gelijk navraag gedaan: “Weet je zeker dat de woonkamer niet te klein is voor ene complete disco?” “Dit te klein”? We kunnen feestjes vieren op een ruimte van 2 bij 2 als het zou moeten!

Dit is gelijk een geruststelling voor alle vaders! Je hoeft dus niet per definitie zo gek als mij te zijn om je halve meubilair naar de schuur te verhuizen. Onze DJ is creatief genoeg om binnen een uurtje de woonkamer volledig om te bouwen tot een ware disco. Ook als er nog wel een compleet meubilair in de huiskamer staat. Sterker nog onze Blijwin ziet hierin weer perfecte opties om zijn lichtinstallatie mooi op te stellen.

Voordat de kinderdisco van start gaat...

Wij gaan aan de speurtocht! Nog even lekker naar buiten voordat de voetjes van de vloer gaan. Altijd lekker wat frisse lucht. En een speurtocht met thema disco doet het altijd goed. Met vol enthousiasme voeren de 13 kids als team opdrachten uit om geld voor de disco te verdienen (je wilt immers wel een glaasje champagne-appelsap kunnen kopen aan de bar!). De kids krijgen het zonder problemen voor elkaar om zelfs in het winkelcentrum in een mum van tijd een polonaise te organiseren met voorbijgangers. Als deze dan uit volle borst -lang zal ze leven- meezingen hebben ze voldoende “appelsap”-geld verdient.

Na een uurtje keren we huiswaarts en komen we de woonkamer weer binnen....

'Met de kont op de grond!!!'

Wow……….: lampen, rook, muziek, draaitafel; een ware disco. Opvallend was gelijk dat er juist veel licht was gecreëerd i.p.v. een donkere ruimte. Naast een geweldige disco sfeer geeft het vele licht ook een veilig gevoel (niet onbelangrijk als je net acht bent geworden en voor het eerst een echte kinderdisco betreed).

Bij binnenkomst gingen alle kinderen netjes op een rijtje op de bank zitten (de bank had ik laten staan). Een beetje overdonderd zaten ze stil en wachtte rustig wat komen gaat. En toen kwamen direct de kwaliteiten van deze kinderartiest naar boven. Binnen 1,5 minuut stonden alle kinderen op de dansvloer.

Wat DJ Blijwin doet is van begin tot het einde een show opvoeren met muziek maar nog belangrijker met zijn microfoon.

Wij hadden op advies van DJ Blijwin een optreden van 1,5 uur afgesproken. Voor de leeftijd van 7 en 8 jarige was dit een perfect tijdsframe. Alle kinderen maar dan ook alle kinderen hebben non-stop van begin tot eind op de dansvloer gestaan en niet meer stil gestaan. Al hoewel; stilstaan deden ze nog wel tijdens het spel: “met de kont op de grond”. Zeg maar een moderne stoelendans op beats van Armin van Buuren, Kinderen voor kinderen en de Snollebollekes. Dit was exact wat er 1,5 uur lang gebeurde, een achtbaan van entertainment van spel elementen en muziek. Werkelijk alles kwam voorbij; dance battles, quizvragen, jongens tegen de meisjes, Engelse les…………

En alles met als ultieme doel: stempels verdienen!

Hoe simpel maar hoe fanatiek.

Conclusie Feestje met Blijwin

Muziek draaien kan iedereen; maar een feestje bouwen……. TOP FEEST!

Mijn dochter heeft zoals ze zelf noemt haar mooiste feestje ooit gehad. (Stiekem vond papa deze ook wel heel leuk!). Kinder DJ Blijwin heeft er in ieder geval weer een aantal 'kleine', maar ook 'grote' fans bij.

Aanvullende Huishoudelijke mededeling: De buren hadden we van te voren gewaarschuwd, maar dit was achteraf bepaald niet noodzakelijk. OK DJ Blijwin draait een lekker volume maar zeker niet tetterend hard.

 

Wil jij ook zo'n gave Kinder-DJ op jouw feestje? Echt een aanrader dus! Kijk dan snel verder op Blijwin zijn website. Hier staan al zijn feestjes beschreven, voor welke ga jij?

Foto's: Anne Eigenraam