Yes, de wekker gaat! Boterhammen zijn gesmeerd! De gymschoenen zijn getest, luizenzakken hangen aan de kapstok en we hebben kennis gemaakt met de nieuwe juf. Inderdaad; het schooljaar is weer begonnen!
En dat betekent ook dat alle clubjes en sportverenigingen weer beginnen. De theaters starten met een nieuw seizoen. En misschien heb jij wel een kinderfeestje binnenkort te regelen. Kijk snel wat er allemaal te doen is en check regelmatig onze website voor ideeën, agendatips en andere leuke kindvriendelijke adressen in jouw regio!
 
Dus pak er een kop koffie of thee bij, ga lekker zitten, dan wensen wij je veel leesplezier!
 
THEATER

Evertshuis Bodegraven


Een super leuk programma komend seizoen bij het Evertshuis in Bodegraven. Met als aftrap in de herfstvakantie een toffe Theaterdag! Voor elke leeftijd is er een geschikte voorstelling deze dag! 
Meer weten?

Theater Ins Blau Leiden


Ook een prachtig theater seizoen, met afwisselende voorstellingen voor iedereen, bij Theater Ins Blau in Leiden. Waar onder andere theatergezelschap Maas Theater en Dans en Toneelschap Beumer en Drost op het programma staan. 
Meer info
 
Clubs en Sport

Parkour|Freerunnen


Weleens van Parkour- of Freerunlessen gehoord? Supercool is dat! 

Je ontwikkelt bij deze sport je hele lichaam en vergroot je zelfvertrouwen (met veiligheid voorop). Op verschillende locaties beschikbaar.

 
Meer weten?
 

Telekids Musicalschool


Houd jij van zingen, dansen en acteren?

De Telekids Musicalschool in Alphen aan den Rijn is voor iedereen! Wees er snel bij, de proeflessen starten vanaf 7 september!
Tof, dat wil ik!

Yogalessen


Voor alle leeftijden biedt Yogasmiley Kinderyoga in Leiderdorp lessen aan. Van peuteryoga tot tieneryoga.

Alle lessen worden in kleine groepjes gegeven, zodat ieder kind volop de aandacht krijgt.

 
Lees snel verder...
 

Overige ClubsVoor nog meer leuke clubjes en/ of sportverenigingen kijk je op onze website

Of volg je ons op Facebook of op Instagram. Er volgen meerdere gafe Tips!
ben benieuwd...

Zwemlessen

 

Ga mee op avontuur met de Zed&Sop zwemlessen bij Zwembad Poelmeer in Oegstgeest.

Zwemmen is leuk, maar leren zwemmen tijdens een groot onderwateravontuur is nóg leuker! Ook voor baby en peuters!
 
Naar de zwemles!
 

MusicallesBen jij dol op theater? En zit jij op de basisschool?

Geef je dan snel op voor de Musical proeflessen in het Evertshuis in Bodegraven op zaterdag 7 september
 
Superleuk!
 
Kinderfeestjes

Kinderfeestje te regelen???


Go-Kids heeft leuke feestjes in de omgeving Leiden en in Het Groene Hart voor je op een rij gezet. Van een Thema-thuisfeestje tot aan een sportief feestje en van een spetterfeest tot aan een boerderijfeestje!
 
Ja...binnenkort heb ik een jarige!

Nieuw bij Go-Kids


Nog een extra Feestjes-tip. Droomt jouw kind ervan een superheld, heks, een prinses, piraat, elfje of zelfs een zeemeermin te zijn? Huur dan een Themakist bij Droompartijtje in Leiden, voor een fantastisch kinderfeestje bij je thuis!
Meer info
 
Agenda

Wat zullen we gaan doen ?


In september en oktober staan er weer vele activiteiten op het programma. Zoals open dagen bij clubs en sportverenigingen, de open monumentendag en de Kinderboekenweek met als thema dit jaar: Reis mee. Ook is er de week van de opvoeding, het weekend van de wetenschap vindt plaats in oktober met bijvoorbeeld de LUMC Wetenschapsdag. En dan hebben we nog de landelijke fruitplukdagen. Genoeg te doen dus na schooltijd. Kijk daarom regelmatig in onze agenda voor leuke uitjes en tips!
naar de Agenda
 
School - Tips

De Schoolbox.

Is jouw kind voor het eerst naar de basisschool gegaan? Of start je kleuter binnenkort? Of ken je een peuter die over niet al te lange tijd in groep 1 mag beginnen... Dan is dit wel héél leuk: de gratis Mijn Schoolbox. Je kleuter word aangenaam verrast. Kijk hier voor meer info.

De Dierenbescherming

Zij vinden het belangrijk, dat kinderen op een respectvolle manier met dieren leren omgaan. Daarom bezoeken zij basisscholen om interessante gratis gastlessen te geven. Zij spelen dan in de klas het Dierenbeschermersspel. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn het houden van huisdieren, diervriendelijk consumeren en dieren in het wild. Lijkt dit je wat voor de groep van jouw zoon of dochter? Meer info vindt je hier.

Kidsweek + Back2school actie.

Op school krijgen de kids al veel leerdoelen: waaronder het stimuleren van lezen, verbeteren van de leesvaardigheid, vergroten van de woordenschat. Door naast school, kids thuis Kidsweek te laten lezen kunnen kinderen op een leuke manier verder oefenen. Ondertussen leren zij ook nog van alles over de wereld en actualiteit. Check hier de back2school actie.

Spreekbeurtpakket 

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging heeft een onwijs gaaf spreekbeurtpakket over bijen! Het pakket bevat 2 grote posters, 40 happertjes om uit te delen, een jeugdfolder met alle info die je nodig hebt voor een spreekbeurt, een kleurplaat en een informatieblad met tips. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.