De meivakantie staat voor de deur. Dit jaar toch nog wel steeds een hele bijzondere 2 weekjes vrij door de Corona. Toch willen we allemaal wel een beetje het vakantiegevoel hebben en leuke dingen doen met onze kinderen. Hierbij 25 tips voor de vakantie! Gelukkig schijnt het zonnetje regelmatig en ziet de weersvoorspelling er prima uit! Heel veel plezier, geniet van elkaar en maak er samen iets bijzonders van. Ik stel voor: maak 1 grote bak met 1 t/m 25 en kies er elke dag één uit.

25 ideeën voor de meivakantie 2021

Tip 1

Doe eens gek en huur een leuk, schoon en veilig springkussen voor in je eigen tuin of op de parkeerplaats bij Yvonne's Springkussen verhuur. Ze hebben ze in allerlei verschillende soorten en maten.

Tip 2

Mijn kinderen zijn er dol op, eindeloos buiten spelen! Met deze waslijst aan leuk buitenspeelgoed zit jij de hele lente en zomer goed!

Tip 3

Hoe leuk is dit? Speelgoed van Karton, creatief, duurzaam en handzaam. Ideaal voor veel speeluurtjes en ook makkelijk mee te nemen op vakantie. en op de vakantiepakketje ontvang je nu ook korting.

Tip 4

De natuur is natuurlijk prachtig op dit moment. Start midden in het boeren land en huur een kano bij Kanoboerderij de Vooruitgang in Aarlanderveen en beleef de mooie Nieuwkoopse plassen.

Tip 5

Waarom niet?! Kamperen in je eigen achtertuin is hartstikke leuk met de kinderen. Zet een tent op samen met de kids en voordat je gaat slapen nog even marshmallows roosteren en een spannend verhaal lezen rond de vuurkorf...

Tip 6

Hoe fijn is het als je dan tóch een tof uitje kunt bedenken?! Deze autopuzzeltochten, fietsspeurtochten en wandelspeurtochten in verschillende steden in Nederland, waaronder Leiden en Noordwijk zijn superleuk voor het hele gezin, helemaal coronaproof en je kunt ze boeken met een speciale 10% Go-Kids korting!!

Tip 7

Home edition van de Avond4daagse wandelen.

Tip 8

Speuren naar kabouters vindt toch ieder kind een feestje? Voor de allerkleinsten onder ons kun je nu dan ook op zoek naar kabouters in Alphen aan den Rijn, want wie wonen er allemaal in dit kabouter speelbos? Te leuk en zo schattig! Natuurlijk hebben we ook nog andere kabouterpaden in deze regio, deze vind je hier.

Tip 9

Moestuinieren is cool en hip! Het is lente en dan start het groei en bloei seizoen. Je kunt gezellig samen met je kind(eren) gaan tuinieren of moestuintjes kweken. Hierbij nog 9 extra tips voor moestuinieren met kinderen.

Tip 10

Ontdek een stad met een Citygame van Stad Unique (in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn of Woerden). Ga jij voor Levend Ganzebord, Voetbal of de WhatsApp Moordtocht? Ook leuk als kinderfeestje! Nu te boeken met € 2,50 Go-Kids korting!!!

Tip 11

Hartstikke leuk voor kinderen is natuurlijk naar buiten en op avontuur gaan. Dat kan perfect met onze natuurbingo, geschikt voor in de tuin, het park of in het bos. Onze natuurbingo is te downloaden, te printen en hup de natuur in!

Tip 12

Lekkere broodjes, krentenbollen, verse aardbeien, pastasalade, kleedje mee. Tijd om op de fiets te springen en te genieten van een heerlijke picknick! Zoek een gezellig rustig plekje op met je gezin en neem er de tijd voor. Even helemaal niks...behalve dan lekker eten en drinken.

Tip 13

Nu het dan ook echt vakantie is, is het tijd om je kinderen en vergeet je zelf niet te verwennen, met lekkere verwenmomentjes tijdens de lunch.

Tip 14

De plezier en uitdaging van een escape room, maar dan vanuit thuis! Het ideale uitje voor dit moment. Volledig corona proof en dus veilig!
Speel nu met je gezin thuis, als kinderpartijtje of gewoon met vrienden en vriendinnen op afstand de escape room voor thuis editie!

Tip 15

Tijd voor een nachtje, weekendje of weekje weg? Wij hebben leuke overnachtingsmogelijkheden in Nederland, uiteraard geschikt voor ouders met kids voor je op een rij gezet! Ook leuk voor de zomervakantie als je nog niet geboekt hebt!

Tip 16

Waar de leden van het Koningshuis Eindhoven bezoeken, gaan wij er maar van uit dat het gros van de mensen, net als wij, op Koningsdag thuis zal zijn. Daarom hebben we in dit blog een aantal tips om je te vermaken tijdens Koningsdag 2021.

Tip 17 

Maak aan de hand van symbolen een geheimschrift (alfabet). Schrijf leuke en lieve zinnetjes voor elkaar en ontcijferen maar! 

Tip 18

Doe jij je gordijn in de morgen open en zie jij het zonnetje al verschijnen? Tijd om met water te spelen! Je kinderen gaan zich niet vervelen met deze waterspelletjes.

Tip 19

Regenachtig weer? Alles aan de kant! Bouw je huiskamer om tot een ware bioscoop, knip vuilniszakken open en maak het donker, knutsel kaartjes, leg kussens op de grond, kleedjes erbij, nodig je vrienden uit en doe een film marathon of heel veel spelletjes. Lekker met het hele gezin of vriendjes en ideaal wanneer het regent.

Tip 20

Samen met je kind koken. Dit doen we regelmatig en onze kids vinden dit nog steeds geweldig.  'Samen' eerst inkopen doen en dan gezellig de keuken in. Uiteraard mag je kind het gerecht uitzoeken.

Tip 21

Ken je Perfect Earth al? Perfect Earth heeft een coole app Perfect Earth Animals - in het teken van leren over onze natuur en aarde. Superleuk, soort van Pokémon Go maar dan anders. Deze app kun je gratis downloaden. En ze hebben ook nog een tof kaartspel voor het gezin, een magazine, een verjaardagskalender en dat koop je in de webshop met 10% Go-Kids korting

Tip 22

Vandaag: 'de Kinderen-zijn-de-baas dag'. Spreekt voor zich, de kids mogen bepalen wat jullie vandaag gaan doen en wat er gegeten wordt. Mama, bereid je maar alvast voor. Enne veel succes! 

Tip 23

Zelf lekkere ijsjes maken is toch altijd een feestje voor de kinderen! Deze gezonde recepten voor zelfgemaakte ijsjes zijn om je vingers bij af te likken, smullen maar!

Tip 24

 Op proefjes.nl staan allerlei proefjes, wat voor veel lachen zorgt, even ontspannen bezig zijn, want hoe sterk is een ei of hoe kun je een stapel boeken over blazen?

Tip 25

pppsssttt....zondag 9 mei is het moederdag. Heb jij al iets leuks verzonnen? Met deze heerlijke verwentips van Maureen Eissing, te volgen via https://instagram.com/ekmaureen kan mama haar dag niet meer stuk!

Fijne vakantie!