Voor een heerlijk vakantiegevoel hoef je niet altijd naar het buitenland op vakantie. Thuis kan natuurlijk ook gewoon lekker zijn. Toch hebben de kinderen maar liefst 6 weken zomervakantie. Persoonlijk vind ik dit een hele leuke periode. Het is zomer, vaak lekker weer, waterpret, zonnebrand, speeltuinen, leuke dingen doen, maar zo nu en dan zit er af en toe best een momentje bij (helemaal met iets slechter weer) dat ik het een lange periode vind. Daarom hierbij 12 x Staycation Tips, voor een leuke vakantie thuis!

Staycation Tip 1: Leuk Uitje

Plan een aantal keren een dagje uit met het gezin: kano varen, zwemmen, pretpark, speeltuin of ga eens naar een museum bij jou in de buurt. Of kijk natuurlijk in onze Go-Kids agenda voor een leuke activiteit.

Staycation Tip 2: Stop met wassen!

Je hebt vakantie, dus de was even een dagje langer laten liggen en een dagje geen huishoudelijke klussen mag! Geniet lekker van de quality time met de kinderen.

Staycation Tip 3: Maak jouw tuin summerproof

Maak je tuin gezellig in vakantiesfeer (summerproof). Bouw een tent of koop een Tipi, hang een flitsende hangmat op (of vraag dit even aan je man), een vrolijke parasol, nog wat leuke tuinlampionnen of verlichtingssnoeren en klaar...genieten maar...

Staycation Tip 4: Beleef het ultieme vakantiegevoel

Oké, hier ben ik zelf toch wel een grote fan van. Stap op de fiets, neem een kleedje mee, zoek een leuke picknick plek uit en vul samen met de kinderen je picknickmand met lekkere borrelhapjes, zoals stokbroodjes met dip, verschillende wrapjes en ander lekkers. Op en top genieten en het ultieme vakantiegevoel.

Staycation Tip 5: Op logeerdate

Regel een logeerdate voor je kinderen. Altijd leuk om een dagje en nachtje bij je vriendje of vriendinnetje te zijn in de vakantie.

Staycation Tip 6: Leuke dingen doen in en om het huis

Zorg voor genoeg leuks in en om het huis in huis met boeken van de bieb, vakantie doeboeken, spelletjes voor buiten (bellen blaas, voetbal, badminton set), opblaas zwembad en waterpret spelletjes.

Staycation Tip 7: Kamperen in je achtertuin

Kamperen in je eigen achtertuin is super leuk met de kinderen. Zet een tent op samen met de kids en voordat je gaat slapen nog even marshmallows roosteren en een spannend verhaal lezen rond de vuurkorf...

Staycation Tip 8: 'Verras je kinderen'

Verras je kinderen en zoek een voor jullie nieuw en leuk zwembad of strandbad uit. 

Staycation Tip 9: Niet te veel koken...!

Ga lekker uit eten met de kids, naar restaurantjes in je eigen stad waar je nog niet eerder bent geweest. Of lekker BBQ’en thuis of buitenshuis. Maak het jezelf vooral makkelijk tijdens jouw Staycation (door niet te veel gaan koken).

Staycation Tip 10: Doe de ijsjestest!

IJs en Zomer...heerlijk! Natuurlijk hebben we allemaal onze ijssalon waar we het vaakst naar toe gaan. Vaak degene die het meest dichtbij is. Maar hoe leuk is het om in de vakantie als je genoeg tijd hebt een ijsjestest te doen waarbij je vele verschillende ijssalons uittest bij jou in de buurt? Hiervan maak je dan een beoordeling. Wij zijn benieuwd naar de resultaten en horen het graag bij Go-Kids. 

Staycation Tip 11: Regenachtig weer? 

Maak van je huiskamer een bioscoop, knip vuilniszakken open en maak het donker, laat de kinderen de kaartjes knutselen, leg kussens op de grond, nodig je vrienden uit en doe een film marathon of heel veel spelletjes. Lekker met het hele gezin of vriendjes en ideaal wanneer het regenachtig weer is.

Staycation Tip 12: Offline...

Misschien wel een hele belangrijke! Ga offline! Zet je out of office aan, mobiel aan de kant (alleen even kijken voor leuke tips op Go-Kids) en tv. Deze heb je in het buitenland ook niet nodig. Lukt jou dit?


Fijne zomervakantie!