Dit jaar net even anders als andere jaren. Gelukkig hoef je voor een heerlijk vakantiegevoel niet altijd naar het buitenland op vakantie. Thuis kan natuurlijk ook gewoon lekker zijn. Toch hebben de kinderen maar liefst 6 weken zomervakantie. Persoonlijk vind ik dit een hele leuke periode. Het is zomer, vaak lekker weer, waterpret, zonnebrand, speeltuinen, leuke dingen doen, maar zo nu en dan zit er af en toe best een momentje bij (helemaal met iets slechter weer) dat ik het een lange periode vind. Daarom hierbij 12 x Staycation Tips, voor een leuke vakantie thuis!

Staycation Tip 1: Gezellig uitje

Plan een aantal keren een dagje uit met het gezin. Er is gelukkig steeds meer toegestaan. Wel dien je voor de meeste pretparken, museums, zwembaden, indoor speelparadijzen dierentuinen of andere activiteiten je kaartje/ plek vooraf te reserveren. Inspiratie opdoen? Neem een kijkje op onze website of in onze Go-Kids agenda voor toffe tips!

Staycation Tip 2: Stop met wassen!

Mama's opgelet! Je hebt vakantie, dus de was even een dagje langer laten liggen en een dagje geen huishoudelijke klussen is toegestaan. Geniet lekker van de quality time met je kinderen.

Staycation Tip 3: Maak jouw tuin summerproof

Maak van je tuin een gezellig summerproof Tunesië. Bouw een tent of koop een Tipi, hang een flitsende hangmat op (of vraag dit even aan je man) met een vrolijke parasol, zet een badje op, nog wat leuke tuinlampionnen of verlichtingssnoeren en klaar...genieten maar...

Lees ook: 10 Tips bij tropisch temperaturen

Staycation Tip 4: Beleef het ultieme vakantiegevoel

Oké, hier ben ik zelf toch wel een grote fan van. Stap op de fiets, neem een kleedje mee, zoek een leuke picknick plek uit en vul samen met de kinderen je picknickmand met lekkere borrelhapjes, zoals stokbroodjes met dip, verschillende wrapjes en ander lekkers. Op en top genieten en het ultieme vakantiegevoel.

Staycation Tip 5: Op logeerdate

Er is vast wel een vriendje, vriendinnetje, neefje of nichtje ook thuis vakantie te vieren. Regel een logeerdate voor je kids. Altijd leuk om een dagje en nachtje bij elkaar te zijn.

Staycation Tip 6: Leuke dingen doen in en om het huis

Zorg voor genoeg leuks in en om het huis in huis met boeken van de bieb, vakantie doeboeken, buitenspeelgoed (bellen blaas, blikken gooien, voetbal, badminton set etc.) en wij hebben wel een aantal ideetjes voor leuke waterpret spelletjes (zie hieronder).

Lees ook onze: Go-Kids Top 10 Spelen met water!

Staycation Tip 7: Kamperen in je achtertuin

Kamperen in je eigen achtertuin is super leuk met de kinderen. Zet een tent op samen met de kids en voordat je gaat slapen nog even marshmallows roosteren en een spannend verhaal lezen rond de vuurkorf...

Staycation Tip 8: 'Verras je kinderen'

Verras je kinderen en zoek een voor jullie nieuw en leuk zwembad of strandbad uit. 

Staycation Tip 9: Niet te veel koken...!

Ga lekker uit eten met de kids, naar restaurantjes in je eigen stad waar je nog niet eerder bent geweest. Of lekker BBQ’en thuis of buitenshuis. Maak het jezelf vooral makkelijk tijdens jouw Staycation (door niet te veel gaan koken).

Staycation Tip 10: Doe de ijsjestest!

IJs en Zomer...heerlijk! Natuurlijk hebben we allemaal onze ijssalon waar we het vaakst naar toe gaan. Vaak degene die het meest dichtbij is. Maar hoe leuk is het om in de vakantie als je genoeg tijd hebt een ijsjestest te doen waarbij je vele verschillende ijssalons uittest bij jou in de buurt? Hiervan maak je dan een beoordeling. Wij zijn benieuwd naar de resultaten en horen het graag bij Go-Kids. 

Lees ook: Zelf ijsjes maken is ook mjammie!

Staycation Tip 11: Regenachtig weer? 

Maak van je huiskamer een bioscoop, knip vuilniszakken open en maak het donker, laat de kinderen de kaartjes knutselen, leg kussens op de grond, nodig je vrienden uit en doe een film marathon of heel veel spelletjes. Lekker met het hele gezin of vriendjes en ideaal wanneer het regenachtig weer is.

Staycation Tip 12: Offline...

Misschien wel een hele belangrijke! Ga offline! Zet je out of office aan, mobiel aan de kant (alleen even kijken voor leuke tips op Go-Kids) en tv. Deze heb je in het buitenland ook niet nodig. Lukt jou dit?


Fijne zomervakantie!