Yes, eindelijk de zon! Een heerlijke warme zomer, betekent voor kinderen, lekker spelen met water, in een waterspeeltuin of zwemmen in een buitenzwembad. Er is veel keuze. We hebben er 10 uitgekozen voor je in de omgeving en voor je op een rijtje gezet. Ons advies, probeer eens een ander zwembad, dat maakt een zwemuitje telkens weer een feestje!

Let op! Deze blog is geschreven voordat het coronavirus uitbrak. Het is dus mogelijk dat bepaalde locaties tijdelijk geheel of gedeeltelijk gesloten zijn. Check vooraf goed de website van de betreffende locatie. Omdat de maatregelen onlangs versoepeld zijn, bestaat de mogelijkheid dat er langzaam aan ook steeds meer activiteiten georganiseerd worden.

BatensteinBuiten Waterspeeltuin Woerden

BatensteinBuiten is een grootte sport-, spetter- en speelplaats in Woerden en is gratis toegankelijk! Superleuk dus voor een dagje uit.

Je vindt hier een waterspeeltuin (spraypark) met verwarmd water (28⁰ Celsius), een klim- en klauterplaats, een zandspeelplaats, een 12 holes midgetgolfbaan, een zandspeelplaats, trampolines, schommels, een tokkel/kabelbaan, een levensgroot schaakspel en een tafeltennis tafel.
Ook is er nog een sportplein met onder andere free run-mogelijkheden. Daarom ook zeer geschikt ook voor de oudere kinderen. Fijn genieten van een voordelig erop uitje!

 

 

 

Zwembad Aarweide in Nieuwveen

Prachtig in Het Groene Hart, ligt openluchtzwembad Aarweide, verschillende buitenbaden, voor elke leeftijd geschikt. Netjes onderhouden met een mooie ligweide. Daarnaast zijn is er ook nog een springkussen en is er een voet- en volleybalveld. Er is horeca met terras aanwezig voor een lekker ijsje of een patatje.

Foto's: site zwembad Aarweide

 

Zwembad de Hazelaar in Hazerswoude-Dorp


Superleuk en lekker relaxen tijdens een bezoek aan Zwembad de Hazelaar, dit is een buitenzwembad in Hazerswoude-Dorp welke beschikt over een peuterbad, een ondiep bad met glijbaan en een diep bad.


Verder hebben ze nog een ligweide met speeltoestellen.

 

 

 

Zwembad de Fuut in Reeuwijk


Heerlijk zonnen, zwemmen en spelen? Bij Zwembad de Fuut in Reeuwijk heeft de hele familie plezier! Een gezellig zwembad,

die beschikt over een 25 meter bad, een peuterbad, een zwembad dat afloopt tot 2 meter diepte, een kleine glijbaan, speelmaterialen voor in het zwembad en een grote ligweide, waar je prima een paar uurtjes kan vertoeven op een warme dag. 

 

 

 

Zwembad de Hoorn in Alphen aan den Rijn

Bij Zwembad de Hoorn hebben ze naast een subtropisch recreatie bad, wedstrijd bad, doelgroepen bad, watervallen, peuterbad en een 66 meter lange glijbaan en een stroomversnelling binnen,

ook een buitenbad en een peuterbad voor de warme dagen, heerlijk om even af te koelen.

 

 

 

Buitenzwembad Prins Willem-Alexander Bad in Koudekerk aan den Rijn

Bij Zwembad Prins Willem Alexander in Koudekerk aan den Rijn is het heerlijk vertoeven met zomerse temperaturen. 
Zo beschikken ze hier over een Familie bad, waarbij in het voorste gedeelte kunnen de ouders met hun kinderen (voorzien van bandjes) zich heerlijk uitleven. Achter de kurken mag iedereen voorzien van een diploma heerlijk zwemmen en hier mag je uiteraard ook van de mooie glijbaan. 

Ook hebben ze een groot bad met een lengte van 25 meter en een Peuterbad voor de allerkleinsten. Hier kunnen de jongste kinderen heerlijk spelen in het water en op het grasveld om het badje staat een glijbaan.

 

 

 

Waterspeeltuin Zwembad Binnenzee Noordwijk

Hoe geweldig is dit?! Een super leuke waterspeeltuin, waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven! Er zijn verschillende glijbanen, sproeiers en andere waterattracties te vinden, waar je terecht kunt op een mooie dag! Hier is iedereen dol op toch? Wij zeggen, pak je zwemspullen maar!

 

 

 

Spraypark Aquamar Katwijk 

 

Naast het indoor recreatie bad hebben ze nu bij zwembad Aquamar in Katwijk ook een superleuk spraypark met ligweide voor alle zwembadbezoekers die graag heerlijk even in de buitenlucht willen ontspannen. Deze waterspeeltuin beschikt over verschillende toestellen zoals fonteintjes, glijbanen en andere speelse elementen waar de kinderen met water kunnen spelen en experimenteren. 

Naast het terrein is tevens een openbare nieuwe speeltuin met aangrenzend verschillende tafels en zitjes. Bezoekers van de speeltuin kunnen eventueel gebruik maken van de horeca van zwembad Aquamar middels het uitgiftepunt aan de buitengevel. De speeltuin beschikt onder meer over klimrekken, schommels en een speelboog. 

Foto: FB Zwembad Aquamar

 

 

Waterland Boerhaave Leiden


Waterland Boerhaave is een wetenschappelijk speeltuin gevestigd in de monumentale binnenplaats van Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Hier maal je een polder droog en los je bootjes in de haven!
Steek zelf je handen uit de mouwen en ontdek de eigenschappen van water! Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek. Hoe werken waterraderen en hoe ‘schroef’ je water omhoog?

 

 

 

Openluchtzwembad de Vliet in Leiden

 

Zwembad De Vliet is favoriet bij jong en oud. Een uniek openluchtzwembad dat de oudste en de langste mag heten in Leiden.
Je kan genieten van dit zwembad van april tot begin september welke beschikt over een 50-meter-bad, een 49-meter lange hoge glijbaan én de grote ligweide voor de zomerse dagen.
Voor de kleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen.