Zomervakantie programma: Reis rond de wereld in 80 minuten

Zomerprogramma: Reis rond de wereld in 80 minuten

In de zomervakantie, kun je zeven dagen per week terecht in en om het museum. Er is echt van alles te doen: met een goed gevulde rugzak ga je op pad voor de ‘Reis rond de wereld in 80 minuten’. Zo kom je alles te weten over verschillende landen, culturen en de mensen die er wonen. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten bij de tentoonstelling Helende kracht als helend tekenen, abacadabra amulet en een heksenweefgetouw en vind je buiten in de Museumtuin een levensgroot memory spel.

Reis rond de wereld in 80 minuten

Haal bij de kassa jouw goedgevulde rugzak op en reis in 80 minuten de hele wereld over. Tijdens deze bijzondere reis kom je alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen.


dagelijks van 6 juli t/m 1 september | 10.00 - 17.00 uur | onbegeleid

Maak je eigen zentangle

Lijntje na lijntje teken je een weg naar ontspanning. Het woord ‘zentangle’ is afgeleid van het Japanse woord ‘zen’ een vorm van Boeddhisme, en ‘tangle’ betekent ‘wirwar’. En dat is wat dit soort tekeningen laten zien; een ‘wirwar’ van lijnen die soms ‘in de knoop’ lijken te zitten. Tijdens het maken van je zentangle gaat het niet om het resultaat maar juist dat je je fantasie de vrije loop kan geven. Het werkt ontspannend en meditatief. Veel plezier!


dagelijks van 12 juli t/m 1 september | 10.00 - 17.00 uur | onbegeleid

Teken het ‘landschap van de ziel’

‘De ogen zijn de spiegel van de ziel’. In de tentoonstelling zie je hoe Marina Abromavic in haar kunstwerk ‘The artist is present’ veel teweeg bracht door eens goed in elkaars ogen te kijken. Wat kun je lezen in je eigen ogen? Pak de spiegel er bij en kijk eens goed.. Wat zie je? Teken daarna het landschap van jouw ziel.


dagelijks van 12 juli t/m 1 september | 10.00 - 17.00 uur | onbegeleid

Heksenweefgetouw

Groen, blauw, rood, geel of paars… Kies een stukje gekleurde wol en neem een bepaalde intentie in gedachte; denk bijvoorbeeld aan een persoon die je al lang niet hebt gezien en snel weer eens wilt zien, en weef het stukje wol in het raamwerk.  
Met elkaar maak je zo een gezamenlijk kunstwerk vol mooie gedachten! 

dagelijks van 12 juli t/m 1 september | 10.00 - 17.00 uur | onbegeleid

 

Koop hier je tickets