Op zoek naar een leuk museumuitje voor met je kinderen? Breng dan zeker een bezoekje deze zomer aan Museum Volkenkunde. Elke dag geopend in de vakantie en papa en mama kunnen lekker een kopje koffie drinken in het museumcafé en de tuin, terwijl je kinderen fijn aan het knutselen of spelen zijn. Klinkt goed, toch?!

Wat kan je allemaal doen?

  • Ga op reis!

Ga met een goed gevulde koffer  op pad voor de “Reis door de wereld in 80 minuten” en kom je van alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen.

  • Krachtroute

Bij de kassa is de speciale krachtroute verkrijgbaar die je mee kan nemen voor als je met je ouders door het museum loopt.

  • Grote Tentoonstelling

In de grote tentoonstelling EEN ZEE VAN EILANDEN – Topstukken uit Oceanië kom je op verschillende plaatsen scheurkaartjes tegen. Neem ze mee en voer de opdrachten uit!

Op die manier maak je je eigen boekje. Klaar? Dan ligt er een stoere plaktattoo op je te wachten bij de kassa!

  • Maak je eigen navigatiekaart!

Stoer! Je kan ook een eigen navigatiekaart maken aan de leestafel het Museumcafé terwijl je ouders genieten van een heerlijk drankje.

 

En wist je dat in het Museumcafé ook de Wilde Bus staat?

Een fantasievoertuig uitgevoerd met stuur, knoppen en hendels waarin kinderen vanaf twee jaar met bekende figuren uit kinderboeken de wereld rondreizen.

 

Is het lekker weer?

Sluit je bezoek af met een spelletje in De museumtuin. Deze ligt namelijk vol met XXL spellen zoals Mikado, Domino en Memory.

Ontdek waar deze spellen oorspronkelijk vandaan komen en daag elkaar uit!

 

*Deze activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid.

Reserveer hier je Tickets