Workshop Blockprint bij Museum Volkenkunde in Leiden

Workshop Blockprint bij Museum Volkenkunde in Leiden

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen tijdens deze inloopworkshop zelf aan de slag met stempels uit o.a. Ghana en Indonesië. Ontdek de bijzondere betekenissen van de symbolen en ontwerp je eigen patroon. De workshop begeleiders zijn specialisten in het Blockprinten en leren jou de kneepjes van deze bijzondere techniek. Oefen de techniek eerst op papier en maak daarna een tas.


Stof bedrukken


Het verven en bedrukken van stof door middel van blockprinten is wereldwijd een bekend ambacht. Blockprinten is momenteel heel populair en je ziet de techniek terug in hedendaags design zoals mode en interieur.
Deze workshop wordt georganiseerd tijdens de landelijke Maakdagen op 28 & 29 september; inspirerende activiteiten in musea en bibliotheken in heel Nederland.


Prijs: de inloopworkshop zit inbegrepen in de museum entree, een tasje om te bedrukken kunnen deelnemers kopen vanaf €1,50 per stuk.

Reserveren: niet nodig | aanschuiven als er plek is (inloop is tot 15:30)

Meer info

 

 

TIP: Wil jij de leukste tips en uitjes uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Go-Kids Leiden Groene Hart.