Wereldfair - Museum Volkenkunde Leiden

Wereldfair - Museum Volkenkunde Leiden

Voor het vijfde jaar op rij organiseren Museum Volkenkunde en Wereldse Markten op tweede Pinksterdag de Wereldfair.

Wereldfair

Er is hartstikke veel te doen, zo kan je lekker struinen over de markt, waar je de mooiste handgemaakte en fairtrade producten uit de hele wereld vindt. Kijk en luister naar diverse optredens en demonstraties, geniet van smaken uit alle windstreken of doe mee aan verschillende creatieve workshops voor jong en oud.

De markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Het programma met optredens, workshops en demonstraties start om 11.00 uur
De markt en de programma's in de museumtuin zijn gratis toegankelijk (enkele workshops uitgezonderd).

 

Workshops:


Workshop | Wensvlaggetjes

Met stempels, wensen of tekeningen versier jij jouw eigen wensvlaggetjes zoals jij dat wilt. De wensvlaggetjes zijn geïnspireerd op de Tibetaanse gebedsvlaggetjes. Tijdens de workshop leer je alles over het gebruik, de kleuren en symbolen van deze vlaggetjes.
vanaf 6 jaar (vanaf 4 jaar onder begeleiding van een volwassene) / doorlopend

Wensvlaggetjes

Workshop | Mini altaar

Bergtoppen, bomen, een tempel of een tafeltje in huis: veel mensen hebben behoefte aan een speciaal plekje. Maak een mini altaar van een luciferdoosje en zet deze tempel thuis neer op een persoonlijke plek.
vanaf 6 jaar (vanaf 4 jaar onder begeleiding van een volwassene) / doorlopend / deelname € 2,50 p.p

Workshop | Manga

Kruip in de huid van de mangagrootmeesters en leer chibi proporties en een karakteristiek kawaii gezicht tekenen. Met stroken washi tape versier je daarna de yukata en een accessoire. Zodra je tevreden bent trek je de potloodlijnen met een zwarte pen over en is je kunstwerk af. Een professionele manga-illustrator vertelt meer over de traditionele gebruiken en begeleidt jou naar het mooiste eindresultaat. Koop je eigen workshoppakketje en schuif gezellig aan.
vanaf 7 jaar / doorlopend / deelname € 5,00 p.p

manga

Workshop | Headwrap styling

Ook fan van die prachtige hoofddoeken maar heb je geen idee hoe je ze moet binden? Schaf een van de prachtige hoofddoeken aan en leer van Stephanie Quaye, oprichtster van het empowerment & lifestyle brand Naa Duku, alle tips en tricks hoe je hoofddoek de hele dag prachtig blijft zitten.
vanaf 12 jaar / doorlopend / deelname € 8,00 p.p (hoofddoek en bindworkshop)

 

Optredens:


Optreden | Sol Y Luna

Het trio Sol y Luna brengt romantische bolero's vol passie en opzwepende rumba's met een sprankelende overgave. Muziek om bij weg te dromen naar verre oorden, om op te dansen of gewoon van te genieten.
11.00-11.30 uur, 12.30-13.00 uur, 14.00-14.30 uur en 15.30-16.00 uur

Optreden | Melissa Fortes

Melissa is een veelzijdige en kleurrijke dame. Haar Kaapverdische wortels brachten haar in contact met de muziek van Boy Ge Mendes en Sara Tavares. De muziek van Melissa is een mix van warme Kaapverdische en Braziliaanse invloeden en een vleugje jazz en neo soul.
12.00-12.30 uur, 13.30-14.00 uur, 15.00-15.30 uur en 16.30-17.00 uur

Optreden | InaDance

Met de sierlijke dansen uit Indonesië, onder begeleiding van gamelanmuziek, zetten de dames van InaDance de echte Indonesische sfeer neer. Er komen klassieke dansen voorbij, maar ook moderne dansen met klassieke danselementen uit Sumatra, Java en Bali.
11.30-12.00 uur, 13.00-13.30 uur, 14.30-15.00 uur en 16.00-16.30 uur

InaDance

 

Activiteiten:


Activiteit | Marrakech@Home

Even bijkomen in oosterse sferen, drink een lekker kopje Marokkaanse thee tijdens een Arabische high tea. Ieder uur start hier tevens het voorleeskwartier uit het prachtige prentenboek Mootje. De Nederlands-Marokkaanse Mootje is stoer, grappig en heeft wel 12 zussen. Probeer in zo’n druk gezin maar eens een plekje voor jezelf te vinden.
Lounge doorlopend | Voorleeskwartiertje: vanaf 4 jaar / 11.30 uur, 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur

 

Meer informatie

 

 

TIP: Wil jij de leukste tips en uitjes uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Go-Kids Leiden Groene Hart.