Op zoek naar een leuk museumuitje voor met je kinderen? Breng dan zeker een bezoekje deze zomer aan Museum Volkenkunde. 

Wat kan je allemaal doen?

 

Kom langs en ga lekker buiten aan de slag met de XXL spellen: speel een potje schaak of mikado en bouw een Indonesische tempel. Nieuw deze zomer: Patolli. En dat spel heeft alles te maken met de nieuwe expositie die in augustus start: AZTEKEN.  500 jaar geleden kenden de Azteken uit Midden-Amerika dit spel al. Het draait om strategie en gokken. Als inzet voor het spel werden allerlei schatten ingezet, zoals edelstenen, dekens, goud en in extreme gevallen familieleden, huis of eigen vrijheid.

In Museum Volkenkunde kun je nu terecht voor een kleine expo met kleurrijke en originele kunstwerken. Het zijn de geborduurde verbeeldingen van droomreizen. Kinderen van drie basisscholen: De Pionier en De Lorentzschool uit Leiden en de Koningin Julianaschool uit Leiderdorp zijn de makers.

Aansluitend bij DROOMREIS is er een superleuke borduurworkshop. Met werkbeschrijvingen en een mand borduurdraad kun je aan de slag, nadat je een borduurring plus stof aanschaft bij de kassa.

Middenin de vakantie, op 6 augustus, opent de grote AZTEKEN tentoonstelling. Deze expo moet je gezien hebben!  De Aztekententoonstelling is superleuk voor jong en oud. Leerzaam en spannend bovendien. De aardige slang Coatl is er je gids. Met haar erbij word je een stuk wijzer. Bovendien kan ze je hulp goed gebruiken en dat heeft alles te maken met een bijzondere hanger en een opa-slang.

Dagelijks kun je terecht in het speciale Aztekenatelier. Schuif aan voor creatieve opdrachten over de Azteekse goden, de kalender, eten en archeologie. Zo kom je nog meer te weten over de Azteken.

In het museum is er de 'Reis door de wereld Challenge', leuk voor de hele familie. Met een goed gevulde koffer ga je op pad. Onderweg voer je leuke opdrachten uit en kom je van alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen. En slagen jullie erin om de code van het schatkistje dat in één van de koffers zit, te kraken?

 

meer info en reserveren