Het Evertshuis staat op uit de corona lockdown. Theaters mogen vanaf 1 juni weer open volgens de RIVM-richtlijnen. Dat betekent maximaal 30 bezoekers in het pand tot 1 juli en uiteraard op anderhalve meter afstand. Kunstenaars van HOEK 29 exposeren de hele zomer in de foyer en leiden deze nieuwe fase kunstzinnig in.

 

Achter de schermen is het Evertshuis team de afgelopen periode druk bezig geweest om het Evertshuis ‘corona proof’ te maken, voorstellingen om te boeken, bezoekers te informeren en nieuwe kleinschalige projecten te ontwikkelen. Binnenkort volgt meer nieuws over de aangepaste programmering, films en BRAVO! in de zomer. Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste updates, of meld je aan voor de Evertshuis nieuwsbrief.

 

Zomerexpositie

Het wordt geen saaie zomer, want de HOEK 29-kunstenaars tonen met passie hun nieuwste kunstwerken in het Evertshuis. Een prachtige diversiteit van lokale kunst op het gebied van fotografie, keramiek, textile art en schilderkunst. De meeste werken zijn gemaakt tijdens de corona lockdown.

 

De exposanten van HOEK-29 zijn: Ysbrand Swart, met fotografie 'Vanaf balkon' - Ap Quist, met fotografie ‘In de polder' - Nisett de Wit, met schilderijen '100 day project' - Barry Passchier, met textile artwork 'Omgeving inspiratie' - Corrie Voordouw, met keramiek 'Het Groene Hart’ en Piet van der Zee, met schilderijen, ‘Veelkleurig mooi.’ De expositie is tijdens openingstijden van het Evertshuis gratis te bezichtigen van begin juni tot eind augustus.

 

Openingstijden Evertshuis

Het Evertshuis is beperkt geopend i.v.m. de corona maatregelen van ma t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Voor verhuur van zalen kunt u contact opnemen met Christie Lourens via c.lourens@evertshuis.nl . De bibliotheek is geopend op ma t/m vr van 14:00 tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. De theaterkassa blijft overdag gesloten tot 1 september, voor meer informatie zie www.evertshuis.nl

 

Praktische informatie:

WAT: Expositie HOEK-29 in foyer Evertshuis

DATUM: Begin juni tot eind augustus 2020

GENRE: Kunst

ENTREE: Gratis

LOCATIE: Evertshuis, Julianastraat 4-6, Bodegraven.

 

“Zomerexpositie HOEK-29 kunstenaars in het Evertshuis, op de foto Barry Passchier en Corrie Voordouw.”

Fotograaf: Alice Bekkering