Gratis Toegang Museum de Lakenhal leiden op 3 oktober!

  • van:  3 oktober 2019 10:00
  • tot:  3 oktober 2019 13:00
Gratis Toegang Museum de Lakenhal leiden op 3 oktober!

Leiden houdt van geschiedenis. Meer dan bewoners van andere steden zijn Leidenaren geïnteresseerd in het verleden het hun eigen stad. Het is dan ook al jarenlang traditie dat vele Leidenaren op 3 oktober Museum De Lakenhal bezoeken om de tastbare herinneringen aan Leidens Beleg en Ontzet te bekijken. En in 2019 kan dat voor het eerst in het volledig vernieuwde museum!

In de nieuwe collectiepresentatie heeft het verhaal van Leidens Beleg en Ontzet een belangrijke plaats gekregen. Topstukken als het immense doek ‘De zelfopoffering van Burgemeester Van der Werff’ van Matthijs van Bree, de hedendaagse interpretatie van Erwin Olaf, de hutspotketel, de duivenbriefjes, de noodmunten en Lanckaert-tapijt zijn in volle glorie te bewonderen.

Er staan op 3 oktober van 10.00 tot 13.00 uur rondleiders voor je klaar op zaal, om je meer over deze bijzondere objecten te vertellen. En wist je dat je met ingrediënten als aardappel, peen, ui en pastinaak veel meer kunt maken dan alleen hutspot? Ontdek het tijdens de gratis creatieve workshop in het gloednieuwe Atelier. Speciaal voor families, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96.

Let op: Museum De Lakenhal is op 3 oktober van 10.00 - 13.00 uur geopend.

 

Bron

 

 

 

TIP: Wil jij de leukste tips en uitjes uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Go-Kids Leiden Groene Hart