Cinekid on Tour Festival 

Het programma vindt plaats van 21 t/m 28 oktober tijdens de herfstvakantie. Je kunt weer genieten van 4 leuke kinderfilms, dit jaar bij Parkvilla in Alphen aan den Rijn en het Filmhuis te Gouda.

Beestenboel 3+

Voor de allerkleinsten hebben we dit jaar iets nieuws. In de filmcompilatie Beestenboel zitten vijf korte animatiefilms over dieren. De voorstelling duurt drie kwartier en deze korte films zijn geschikt voor kinderen van 3 jaar of ouder.

De grote boze vos & andere verhalen 6+

Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine. 

De buurtspion 6+

Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm. De buurtspion is een eenvoudige, soms spannende tekenfilm uit Denemarken, die heerlijk knipoogt naar film noir. 

Koningin van Niendorf 9+

Een klassiek zomervakantie-avontuur waarin de ouders vrijwel volledig uit zicht zijn. De tienjarige Lea is niet zo’n meisjes-meisje’. Ze wil lid worden van de club jongens in haar dorp en doet daarom mee aan een weddenschap. Vanaf dat moment start een zomer vol avonturen. De film vertelt met realistische emoties en met prachtige shots van het platteland, over een serieus, authentiek meisje, dat de wereld om haar heen nieuwsgierig observeert. 

 

Klik hier voor meer informatie en tickets reserveren voor bij Parkvilla in Alphen aan de Rijn

Klik hier voor meer informatie en tickets reserveren voor het Filmhuis in Gouda

 

 

 

Log In