Meijendelseweg 40, 2243 GN Wassenaar

Erop uit de duinen in met de kinderen in Kijfhoek & Bierlap

Het 'wildpark' maakt deel uit van natuurgebied Meijendel, die op zijn buurt weer bij het gigantische Nationaal Park Hollandse Duinen hoort. Deze strook beslaat kustregio vanaf Hoek van Holland tot aan de provinciale grens met Noord-Holland. Kijkhoef en Bierlap is uitermate geschikt voor natuurwandelingen met kinderen vanaf ongeveer zes jaar. Aangezien je te maken hebt met hoogteverschillen zijn dit zeker geen 'wandelroutes' voor hele jonge kinderen. Overigens kent het gebied geen specifieke routes, maar zijn er wel paaltjes met nummering om je op weg te helpen. En anders kun je natuurlijk altijd Google of Apple Maps gebruiken.

Dieren spotten met kinderen

De volgende dieren kun je tegen het lijf lopen:

  • Gallowayrunderen
  • Reeën
  • Vogels
  • Konikpaarden

Omdat er dus geen vaste route is moet je wel geluk hebben wat betreft het aantreffen van de dieren. Rond zonsopkomst of zonsondergang maak je de meeste kans. Overigens is de kans op veel mensen tegenkomen niet heel veel groter, omdat het aantal beschikbare tickets sterk gelimiteerd is om de natuur te beschermen. Er zijn slechts enkele honderden kaarten beschikbaar voor het natuurgebied. Maar als je eenmaal kaarten hebt om met de kinderen deze natuur actief te ontdekken en ze komen de dieren tegen, kan dat op een hoop enthousiaste reacties van de jonge ontdekkers rekenen.

Parkeren en andere praktische zaken bij Meijendel

Gezien de beperkingen en voorwaarden is het slim om een bezoek tijdig en goed voor te bereiden. Om dit voor elkaar te krijgen sommen we hieronder even de belangrijkste zaken op.

Parkeren

Vooral in de zomer kan het erg druk worden bij Bezoekerscentrum De Tapuit. Immers is het het startpunt voor meerdere te gekke activiteiten, zoals op stap met een echte herder of een bezoek aan de Duincampus. Bovendien ligt het grote restaurant direct naast het Bezoekerscentrum, waardoor het nog sneller volloopt. Er zijn twee parkeerplaatsen bij De Tapuit die beiden een kwartier wandelen van het begrazingsgebied af liggen. De derde parkeerplaats is 'Parkeerplaats Meijendel'. Deze ligt aan de andere kant van het gebied, op ook kwartier lopen. Wil je ook nog Speelbos Monkeybos bezoeken? Parkeer dan bij De Tapuit. Dan kom je er namelijk langs terwijl je naar het begrazingsgebied loopt.

Let op: 'Parkeren Meijendel' is één van de twee parkeerterreinen bij De Tapuit. 'Parkeerplaats Meijendel' betreft dus een andere parkeerplaats. Raadpleeg een navigatie-app!

Horeca

Met kinderen een wandeling in de natuur maken vraagt natuurlijk om een hapje en drankje. Mits je de dieren niet voert en alles netjes achterlaat mag je zelf eten en drinken meenemen. Echter is er bij informatiecentrum De Tapuit ook een supergezellig en kindvriendelijk restaurant met waterspeeltuin te vinden (tip: pannenkoeken!).

Toiletten

Bij De Tapuit zijn er toiletten. In het begrazingsgebied zijn er geen openbare toiletten. Let op: wildplassen is verboden en kan een boete opleveren!

Andere activiteiten Meijendel

Meer van dit, maar dan gratis in jouw mailbox? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor