Museum Volkenkunde is leuk voor het hele gezin!


Met een wandeling door Museum Volkenkunde maak je eigenlijk een wandeling door de hele wereld. Van Bali tot Guatemala, van Oceanië tot de Noordpoolgebieden en van Mekka tot Djenné. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

In het museum kun je de Superkrachten van de wereld verzamelen. Op reis gaan met de Wilde Bus en hier vind je de avontuurlijkste verjaardagsfeestjes. Voor elke leeftijd zijn er leuke activiteiten.
Elke zondag zijn er activiteiten in de Wereldclub die aansluiten bij de grote tentoonstelling die op dat moment te zien is in het museum.

Wereld Club


Ben jij nieuwsgierig? En tussen de 7 en de 12 jaar oud? Wil je graag leren van en over andere culturen? Dan ben jij geknipt voor De Wereld Club, de kidsclub van Museum Volkenkunde.
Wereld Club-member
Om member te worden moet je eerst vier krachten verzamelen. Dit doe je met het speurspel: verzamel de Superkachten van de wereld. Je verdiende krachten scan je in en tadaaaa: je bent Wereld Club-member. Als member krijg je een stoere beloning: een persoonlijke tattoo.

Vier levels


Binnen Wereld Club heb je vier levels. Bij elk bezoek aan het museum kun je meer krachten verzamelen en een hoger level bereiken. Na Wereld Club-member kun je Wereld Club-explorer worden. Je krijgt dan een langere tattoo met meer krachten. Daarna kun je nog inspector en master worden. Dus: hoe meer krachten, hoe hoger je level. En hoe groter jouw beloning.

 

Bekijk hier het actuele programma 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor