Project Titi bij Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge!

Faunapark Flakkee heeft een creatieve manier gevonden om bij te dragen aan Project Titi! Zij hebben een inspirerend voorleesboekje “De avonturen van bijzondere dieren” ontwikkeld, met als doel fondsen te werven voor het herstellen van de natuurlijke habitats van de titi-aapjes in Colombia!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge
Meer weten

Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge

Duivenwaardsedijk 22, Nieuwe-Tonge

Dierenuitje: een bezoekje aan Faunapark Flakkee Dagje naar de dierentuin Wist je dat je op Goeree-Ov... bekijk

 

Wat is Project Titi? 

Project Titi is gericht op het beschermen en herstellen van de natuurlijke habitats van de titi-aapjes, een groep kleine aapjes die voornamelijk in de regenwouden van Zuid- Amerika leven. Deze apensoort wordt bedreigd door ontbossing, habitatverlies en de illegale huisdierenhandel, wat hun voortbestaan in gevaar brengt.Het project richt zich op het vergroten van bewustzijn over deze kwestie, het aanmoedigen van duurzame landbouwmethoden ter bescherming van het leefgebied van de titi-aapjes, en het herbebossen van aangetaste gebieden om de natuurlijke habitats te herstellen.

Samengevat is Project Titi een veelzijdig initiatief dat zich inzet voor het behoud van biodiversiteit, door directe actie te combineren met educatie, gemeenschapsopbouw en wetenschappelijk onderzoek.

Lees hier verder!

Het boekje is een verhaal met impact!

Het boekje vertelt een meeslepend verhaal dat jonge lezers meeneemt op een avontuur in de regenwouden van Zuid-Amerika. Door de ogen van de personages leren de kids over de uitdagingen die de titi-aapjes en hun leefomgeving tegenkomen. Het verhaal benadrukt het belang van natuurbehoud en toont hoe elk individu, ongeacht de leeftijd, een verschil kan maken.

Fondsenwerving voor herbebossing

Alle opbrengsten van het boekje worden direct geïnvesteerd in het planten van bomen in Colombia. Faunapark Flakkee hoopt dat dit directe tastbare resultaat zowel kinderen als volwassenen motiveert om bij te dragen, wetende dat hun aankoop helpt bij het herstellen van de habitats. Het project maakt de cirkel rond: van bewustwording creëren bij de jongere generatie tot daadwerkelijke actie ondernemen op het terrein.

Klik hier voor alle info!

Log In