Authentieke betovering: Kooman's poppentheater in Den Haag

In het mooie Den Haag, verscholen tussen de historische straten en levendige pleinen, bevindt zich een magische schatkamer van verhalen: Kooman's poppentheater. In dit betoverende theater, gevestigd in een charmant hoekje van de stad, komt verbeelding tot leven en worden jong en oud betoverd door de kunst van het poppentheater.

De geschiedenis van het Kooman's Poppentheater

 Het theater bestaat inmiddels al 63 jaar en is overgegaan van vader op zoon. Het begon allemaal als een droom van een gepassioneerde poppenspeler, die de wereld wilde betoveren met de kracht van marionetten en poppen.

Kooman's Poppentheater Den Haag x GO-Kids

Kooman's Poppentheater

Op woensdagmiddag gaan Milou, Julia en ik naar het poppentheater. We gaan naar de voorstelling 'De Geitenberg'. De meiden zijn nog nooit bij een poppentheatervoorstelling geweest en zijn dus wel benieuwd. We komen iets voor 14 uur aan en kunnen voor de deur parkeren. Dat had ik niet verwacht, maar het valt mij op dat er voldoende parkeerplek is in de omgeving van het theater (ik durf niet te zeggen dat dit altijd zo is). Het theater is ook goed bereikbaar met de tram. Dus de bereikbaarheid is top.
We lopen naar het theater, dat dus in een prachtig pand zit, je krijgt hier meteen een warm en welkom gevoel. We geven de kaartjes en geven onze jassen af. Je krijgt het gevoel alsof je bij iemand thuis bent, terwijl je in de hal van het poppentheater staat, heel knus en gezellig. Naast de ontvangsthal is de theaterzaal en dit is ook een knusse ruimte met veel bankjes.

Kooman's Poppentheater Den Haag x GO-Kids

De poppentheatervoorstelling

We mogen op de voorste bankjes plaatsnemen en niet veel later begint de voorstelling. Wasco de Wasbeer komt op en begint te vertellen hoe de voorstelling in elkaar zit. De voorstelling heeft vier bedrijven en na het tweede bedrijf is er pauze. In de pauze krijgt iedereen iets te drinken en iets lekkers. Ik houd van die duidelijkheid en kinderen gaan hier ook goed op, dus super fijn! Wasco de Wasbeer is trouwens heel grappig, zowel voor jong als oud.

Welke poppentheatervoorstellingen zijn er dit jaar?


De Scharrelaar
Swaffie de Zeehond
De Parapluvogel
Ezelsei
Het Bakbeest
Zevenslapers
De Apenbroodboom
Koeskoes
Max de Mol
De Geitenberg

Voorstellingen in de kerstvakantie

Wat is er nog meer te beleven?

Maar het theater doet meer dan alleen voorstellingen geven. Je kunt hier namelijk ook je kinderfeestje vieren. Dan ga je natuurlijk wel naar de voorstelling maar mag je voor of na de voorstelling een speurtocht doen en op de foto met de poppen! Kinderen van acht jaar en ouder kunnen als extra een workshop poppen maken volgen. In de zomer vindt er ieder jaar een Zomerweek met leuke activiteiten plaats in de eerste week van de zomervakantie. 

Een onvergetelijke ervaring

Een bezoek aan Kooman's poppentheater is meer dan alleen entertainment; het is een reis naar een betoverende wereld van verhalen en verbeelding. De meiden en ik hebben enorm genoten en willen nu naar meer voorstellingen. Het theater is prachtig, een echte aanrader dus, het is een plek waar herinneringen worden geboren en waar de tijd lijkt stil te staan. Geniet van de voorstelling met het hele gezin!

Meer informatie en Tickets

Kooman's Poppentheater