Kinderfeestje thuis, maak je eigen toverdrankje.

Ben je op zoek naar een kinderfeestje met gegarandeerd succes en weinig gedoe? Dan zijn de kinderfeestjes van Confetti per precies wat je zoekt! Julia werd onlangs 8 jaar en wij wilden eens iets anders doen voor haar feestje. Geen gedoe met allemaal kinderen vervoeren in de auto, maar gezellig met elkaar thuis het feestje vieren. Maar het moest natuurlijk wel speciaal worden! Dus wij gingen op zoek naar het leukste feestje voor thuis! 

Confetti per mail kinderfeestjes

Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden voor thuis kinderfeestjes maar al snel kwamen wij uit bij Confetti per mail. Kinderfeestjes dat je online besteld en voorbereid maar waarbij je tijdens het feestje zelf niet zoveel hoeft te doen! Ik ben benieuwd!

Thema feestjes

Op de website van Confetti per mail kan je kiezen uit verschillende feestjes voor verschillende leeftijden. 

Het Ziggy Zintuig kinderfeestje voor kinderen in groep 1 t/m 3
De vriendenclub een feestje voor kinderen in groep 3 t/m 8
De zoektocht naar Lotje een kinderfeestje voor groep 3 t/m 6
De verdwijning van Lotje is een kinderfeestje voor groep 5 en hoger
De Toverdrank is een feestje voor kinderen vanaf groep 5
De vrienden battle is kinderen vanaf groep 7
En dan nog het feestje Dwarsbomen is voor kinderen vanaf groep 6

Een kinderfeestje thuis vieren was nog nooit zo makkelijk... En nog nooit zo leuk!  Een origineel kinderfeestje thuis vieren is voor sommige ouders best een uitdaging. Wat wil je gaan doen met de kinderen? Hoe houd je ze bezig? Hoe zorg je dat iedereen leuk meedoet?   Als je een feestje bestelt bij Confetti per Mail hoef je je over al die vragen niet druk te maken.

Julia's kinderfeestje: De Toverdrank

Julia heeft gekozen voor het feestje: De Toverdrank, en dan snap ik wel. Het klinkt natuurlijk al heel spannend om je eigen toverdrankje te maken. De voorbereidingen voor het kinderfeestje zijn eenvoudig maar zeker even goed de tijd voor nemen. Omdat ik het feestje niet thuis maar op kantoor wilde vieren was het iets meer voorbereiding dan normaal. Je kunt namelijk heel veel dingen gebruiken die je thuis in de keuken hebt liggen, maar dus niet op kantoor. Een bezoekje aan de Action is ook geen gek idee tijdens de voorbereidingen. Ook het printen van de papieren en het uitknippen ervan kost even tijd maar dat kan natuurlijk prima 's avonds voor de tv. Ik heb er wel voor gekozen om achter het printpapier nog een andere kleur papier te plakken om het zo op iets steviger papier te krijgen, maar dit hoeft natuurlijk niet!

'' Gaan we een Toverdrankje maken? Wat kan dat Toverdrankje dan precies?" De meiden waren heel nieuwsgierig naar wat we precies gingen doen. Na de lunch begonnen we met het maken van de Toverdrank. Tijdens de lunch had ik alle spullen voor het feestje klaar gezet en daardoor werden de meiden erg nieuwsgierig.

Voordelen van deze kinderfeestjes voor thuis: Zelfs als je nog nooit eerder een kinderfeestje hebt georganiseerd, maakt Confetti per Mail het eenvoudig met hun feestjes. En de voordelen zijn:  De feestjes zijn betaalbaar. De voorbereidingen zijn eenvoudig en kosten niet veel tijd. Tijdens het feestje hoef je de kinderen niet voortdurend te vermaken, omdat ze zelf door de website gaan. De kinderen zijn niet constant achter een scherm, de website is slechts een leidraad. Alle feestjes bevorderen samenwerking, met gezamenlijke opdrachten. Zelfs als er een nieuw kind in de groep is, zal hij of zij zich snel thuis voelen. Deze kinderfeestjes zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar oud.

Thuisfeest waarbij de kinderen het feestje regelen

Tijdens het feestje heb jezelf het draaiboek in handen om in de gaten te houden of alles goed gaat. En verder zit je erbij en geniet je ervan! De kinderen gaan zelf aan de hand van een gesproken verhaal op de laptop het Toverdrank feestje vieren. De opdrachten worden aan elkaar gesproken door de verhalen en daardoor hoef je zelf dus niets meer te doen. En de kinderen vinden het geweldig! Je luisteren naar de opdrachten en voeren ze uit, ze helpen elkaar en genieten van het zelfstandig spelen van het spel. Met als eind opdrachten het brouwen van de Toverdrank! Na alle opdrachten lijkt het niet beter te worden maar het brouwen van het drankje is wel echt het hoogtepunt van het feestje. De kinderen staan om de tafel heen en voegen het ene geweldige ingrediënt na het andere toe aan het brouwsel. Het brouwsels wordt een geniale mix van ingrediënten die samen borrelen, verkleuren en schuimen, de namen van de ingrediënten zijn zo briljant ook gekozen dat menige ieuw en bah door de kamer vliegen. Uiteindelijk maken de meiden een mooi roze brouwsel dat ze allemaal willen proeven en na het proeven moeten natuurlijk nog alle overgebleven ingrediënten gemixt worden maar dan zit het feestje er echt op.

TIP: Ontdek het populaire spel Among Us voor het volgende kinderfeestje! Kinderen zijn dol op de spanning van het ontdekken van de verrader en het voorkomen van verdachtmakingen. Geef je kinderen de kans om deze sensatie thuis te ervaren. Lees hier meer!  Kortom, bij Confetti per Mail zijn kinderfeestjes thuis leuk, makkelijk en leerzaam voor de kids. Bekijk hier alle thema's:  ✔️ De Toverdrank ✔️ De Vriendenclub ✔️ De VriendenBattle ✔️ De verdwijning van Lotje  ✔️ De zoektocht naar Lotje ✔️ Dwarsbomen ✔️ Ziggy Zintuig

 

Conclusie van het feestje
➡ Thuisfeestje voor alle basisschoolleeftijden (en ouder)
➡ Neem de tijd om het voor te bereiden
➡ Lees goed het draaiboek want echt alles staat hierin
➡ Ook hoelang het feestje duurt en de tijden om pauze te nemen worden goed vermeld
➡ Het feestje spreekt de verbeelding aan 
➡ Tijdens het feestje kun je genieten van de enthousiaste kinderen
➡ Top feestje voor iedereen

Julia zegt het volgende over haar kinderfeestje: 'Het was super gezellig, je moet goed lezen en samenwerken anders gaat het helemaal fout. Het is vooral heel leuk om te doen en de opdrachten zijn leuk en grappig!'

Bestel hier je eigen feestje