Een zomerse wateractiviteit in de regio Den Haag

Warm, warm, warm... geen probleem! Afkoelen kan op honderden plekken in de regio. Wij kunnen natuurlijk nooit alle tips in Den Haag, Zoetermeer, Delft en Leiden en omgeving voor je op een rij zetten, want er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende wateractiviteiten te doen. Wel helpen we jou en de kinderen graag op weg. Van het zwembad tot het strand, waterspeeltuinen en waterparken. Dus, ga jij lekker zwemmen in onze mooie regio van Leiden - Den Haag?

Gratis zomer- en wateractiviteiten met de kinderen

Wij hebben ontzettend veel tips online staan voor dagjes uit in alle prijsklassen, dus ook gratis en voordelige uitjes en dagjes weg voor het gezin. We hebben allerlei soorten uitjes, dus buiten zwemuitjes en wateractiviteiten om, door het hele land in een mooie special gezet.

Gratis uitjes

Maar wat kun je allemaal bij ons in de regio van Den Haag, Delft, Leiden, Alphen a/d Rijn en Zoetermeer doen? 

Grote Plas in Delft

De Grote Plas is een bekend begrip in Delft e.o., want iedereen is er wel eens geweest met of zonder kinderen. Je kunt hier terecht voor een lekkere wandeling langs het strand, of je kunt natuurlijk een heerlijk zomers wateruitje met de kinderen beleven. Het strand is breed en meer dan honderd meter lang en er is zelfs een gratis toilet aanwezig.

Scheveningen Strand en De Pier in Den Haag

We kunnen natuurlijk elk strand afzonderlijke gaan benoemen, maar iedereen heeft een persoonlijke voorkeur. Hoe dan ook, vergeet het zwemmen bij het strand niet te combineren met een lekker ijsje, een boulevardwandeling en één van de activiteiten daar en natuurlijk even uitwaaien op de kop van de De Pier. 

De Pier

Natuurspeelplaats Zuiderpret in Den Haag

Wij van Go-Kids zijn erg enthousiast over deze natuurspeelplaats in het Zuiderpark van Den Haag! Het bestaan namelijk uit een klassieke speeltuin en een groot watergedeelte met meerdere kabbelende beekjes en stroompjes.  Bovendien is er een drinkwatertappunt, kun je vlakbij naar hertjes kijken en is er een paar meter verderop een horecatentje. Het is dus niet écht zwemmen in Den Haag, maar wel heerlijk afkoelen en met water spelen in een overzichtelijke omgeving.

De Tapuit Meijendal in Wassenaar

Natuurgebied Meijendal is ontzettend divers en je kunt er heerlijk actief op uit maar ook prima ontspannen. De Tapuit is het startpunt voor meerdere activiteiten in de natuur, maar je kunt er ook een kleinschalige en gratis waterspeeltuin vinden. Bovendien is het strand van Wassenaar ook nog op loopafstand!

De Tapuit

Waterspeeltuin BuytenDelft in Delft

Aan de rand van Delft, Delfgauw en Den Haag (Ypenburg) ligt Delftse Hout: officieel een stadsdeel van Delft, maar vooral een recreatiegebied midden in de Randstad. Je kunt hier veel verschillende (gratis) gezinsuitjes of uitjes voor/met de kinderen vinden. Eén van de absolute aanraders voor een zomerdagmis de Waterspeeltuin Buytendelft. Dit familie-uitje is ontzettend populair, dus zeker met warme dagen moet je er op tijd bij zijn. Immers lijkt heel Delft hier af en toe te willen zwemmen. Tevens is er een kinderboerderij. Alles over de waterspeelplaats en andere activiteiten weten? Klik snel hieronder. 

BuytenDelft

Dit uitje is niet volledig gratis. De toegang is € 3,-. Echter is dit een zodanig laag bedrag dat wij deze toch in dit lijstje met gratis zomeruitjes/gratis wateractiviteiten hebben opgenomen.

Zwembaden en waterparken 

Uiteraard kun je ook voor betaalde uitjes met het gezin kiezen, want ook met wateractiviteiten is er voldoende aanbod. Wij noemen toch even onze twee favorieten.

Zwembaden in regio Den Haag - Leiden

Bijna overal is een zwembad te vinden! Gelukkig maar, want je kunt hier heerlijk afkoelen in de zomer. Ga dus lekker samen met de kinderen een dagje weg naar het zwembad. Zelf hebben wij goede ervaring met Zwembad Poelmeer in Oegstgeest. Dit zwembad van Optisport heeft alles altijd keurig op orde, iets wat wij wel meer terugzien bij Optisport-baden. 

Poelmeer

Tikibad Duinrell - Zoetermeer

Heel, heel, heel veel te gekke glijbanen maken het Tikibad tot een niet te missen zwemuitje deze zomer. Maar daar blijft het niet bij, want natuurlijk is er een golfslagbad en zijn er een heleboel leuke elementen te vinden. Bovendien kun je het combineren met een bezoek aan Attractiepark Duinrell. Wist je dat er ook een prachtig buitenbad is met een waterspeelplaats en glijbanen en er binnen een prachtige en zeer ruime zone is voor de kleinsten? 

Tikibad