Theater en film tijdens de kerstvakantie

Deze vakantie bieden de theaters een volle agenda met leuke kindervoorstellingen. Ook zijn er leuke films te zien in de bioscoop.

De Notenkraker, Ballet van de Staatsopera Tatarstan

Theater De Nieuwe Kolk, 21 december 2015, Assen

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum en Clara krijgt als cadeau een pop, een zogenoemde notenkraker. In haar droom verandert de pop in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. Met een leger tinnen soldaatjes gaan ze de strijd aan met het Muizenleger, na de overwinning trekken ze naar het Snoepgoedrijk, kou en vorst trotserend. Het gezelschap brengt fabuleuze dansers, een toporkest, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee om de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov recht te doen. De balletvoorstelling vindt plaats op maandag 21 december 2015, aanvang 19:30 uur, in het theater de Nieuwe Kolk.

Nijntje viert feest (3+)

Theater de Muzeval, 22 december 2015, Emmen

Nijntje is jarig! Ze wordt maar liefst 60 jaar. Ze viert haar verjaardag in het theater met een theaterconcert voor de allerkleinsten, met live band.
Deze sprankelende muzikale voorstelling is een prachtige kennismaking voor de kleintjes met een écht theaterconcert. Je eerste boek? Dat is Nijntje. Je eerste theaterconcert? Dat is ook Nijntje. De voorstelling Nijntje viert feest wordt gehouden op dinsdag 22 december 2015, aanvang 14:00 uur, in het theater De Muzeval.

Rapunzel de Musical (4+)

Theater de Tamboer, 22 december 2015, Hoogeveen

Met aanstekelijke humor, vrolijke muziek en hilarische scènes is dit een heerlijk familiesprookje. Sita, die eerder te zien was als Assepoester, speelt de mooie Rapunzel met de magische, lange vlecht. Ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen, keren terug in deze voorstelling en staan wederom garant voor hilarische scènes voor jong en oud. Samen met vrolijke muziek maakt dit Rapunzel tot hét familiesprookje dat je niet wilt missen! De Muzical Rapunzel is te zien op dinsdag 22 december 2015, aanvang 14:00 uur, in het theater de Tamboer.

Disney Dance Event

Theater de Tamboer, 23 december 2015, Hoogeveen

Deze danswedstrijd staat helemaal in het teken van Walt Disney muziek. Dansers en danseressen in alle leeftijden en samenstellingen doen mee. Meer dan 350 dansers (!) (als groep, duo of solo) maakten een choreografie op een liedje uit één van de beroemde Disneyfilms. Een jury met onder andere So You Think You Can Dance-ster Melanie Koster beoordeelt op techniek, presentatie en originaliteit. Disney Dance Event vindt plaats op woensdag 23 december 2015, in het theater de Tamboer en biedt een middagprogramma om 14:30 uur en een avondprogramma om 19:00.

Familievoorstelling: Het Einde der Tijden (8+)

Schuur Staatsbosbeheer Drentsche Aa-Noord, 17 december 2015 tot en met 3 januari 2016, Oudemolen

In de kerstvakantie van 2015 speelt de PeerGrouP de vrolijke familievoorstelling Het einde der tijden. Een heerlijke voorstelling voor jong en oud over flora en fauna in Drenthe en wat te doen als het water aan onze lippen staat. Geheel in de sfeer van de feestdagen wordt Het Einde der Tijden gespeeld in een stal in Oudemolen. Aanvang om 15.00 (duur 50 min).

Jutter en Kok Show

Zwembad Aquarena, 30 december 2015, Emmen

Op deze dag spoelen Jutter en kok aan met hun eiland in het Zwembad en gaan daar een optreden verzorgen voor de kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Jutter en Kok zijn zelf nooit volwassen geworden en daarom zingen zij kinderliedjes, die vaak ook door de papa's en de mama's en opa's en oma's kunnen worden meegezongen. Kok was ooit kok op een hele mooie cruiseboot, maar omdat hij het eten een keer per dag liet aanbranden werd hij door de kapitein over boord gezet en spoelde hij aan bij Jutter op het eiland. Samen beleven zij telkens weer nieuwe avonturen en er spoelt van alles aan. Jutter en Kok Show wordt gegeven op dinsdagmiddag 30 december om 14.00 uur.

Ook zijn er leuke films te zien tijdens de kerstvakantie:

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film(NL), Mega Mindy vs. ROX, The Good Dinosaur, Dummie De Mummie En De Sfinx Van Shakaba

Voor actuele data, tijden en prijzen kijk op de website van de bioscoop in de buurt: De Nieuwe Kolk in Assen, Utopolis Emmen, JT Hoogeveen of Astra Bioscopen in Klazienaveen.

 

Log In