Archipelstraat 16, 2022 TE Haarlem

Wordt uw kind gepest of heeft het weinig zelfvertrouwen?
Maak kennis met 
de Sta Sterk Training.

Met de Sta sterk training ontdekken kinderen op een positieve manier voor zichzelf op te komen, zelfvertrouwen te krijgen en lastige situaties - zoals pesten - op te lossen. Elk kind verdient een positief zelfbeeld en als ze daar nu al aan werken dan hebben ze daar de rest van hun leven profijt van.  

De Sta Sterk Training

De Sta Sterk Training is een interventie voor slachtoffers van pesten in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Het heeft als doel de weerbaarheid van de kinderen te vergroten zodat zij effectiever reageren op pestgedrag om zodoende de negatieve invloed van het pesten te beperken en het risico op pesten te verkleinen. De interventie bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten voor kinderen en twee ouderbijeenkomsten.

Sta Sterk Training in een groep

Door het bewust werken in een kleine groep krijg jouw kind de aandacht die hij of zij nodig hebt. Gedurende de training werkt elk kind aan zijn eigen leerwens of doel. Het mooie is dat de kinderen meteen een interactie hebben en input krijgen van hun eigen leeftijdgenoten. 

Kim Aukema werkt persoonlijk, stapsgewijs, interactief en met positieve benadering aan de vijf aandachtsgebieden:

  • lichaamstaal
  • assertiviteit
  • omgaan met gedachtes en emoties
  • sociale informatieverwerking
  • sociale vaardigheid. 

Kinder voelen zich na deze 10 weken blijer, ze staan sterker en laten duidelijk zien en horen wat ze vinden en voelen. Gaat het pesten alsnog door dan weten ze 'Sterk' weg te lopen van de situatie en hulp te halen. Bij wie ze deze hulp halen hebben ze al bedacht: een vriend, de juf of meester of de ouders. Deze helpers zijn al op de hoogte. Er is dus al een plan B en dat is een hele geruststellende en helpende gedachten.

Sta Sterk Training individueel

Naast het volgen van een groepstraining is het ook mogelijk om het kind persoonlijk te begeleiden. In dit geval wordt aan de hand van de informatie die bij de intake wordt besproken een programma op maat samengesteld. De persoonlijke training sluiten dus naadloos aan op de behoefte van jouw kind. De individuele training wordt gegeven in eigen praktijkruimte van de trainer. 

Tijdens een individuele training is de aandacht natuurlijk optimaal. Gedurende het traject werkt de deelnemer aan zijn eigen leerwens(en). De trainingen zullen gaandeweg ook steeds worden bijgesteld naar de ontwikkeling van de deelnemer. Er is alle ruimte voor het inbrengen van eigen situaties. 

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Indoor