Denk jij of weet jij dat je kind gepest wordt? Wat kun je doen?

Vaak hebben ouders of verzorgers de neiging om, tegen hun kind dat gepest wordt te zeggen: "joh, je moet gewoon voor jezelf opkomen!". Natuurlijk is er niets mis mee met het opkomen voor jezelf, alleen hoe doe je dat en deze opmerking is een beetje vaag en onduidelijk. Want wat kan jouw kind hiermee? Je kan tegen je kind zeggen: "heb wat meer zelfvertrouwen", maar ook alleen die woorden helpen niet. Zelfvertrouwen is iets waaraan gewerkt moet worden en niet iets wat je onder je stoel vandaan haalt.

Leer je kind om te gaan met pesten door de Sta Sterk Training

Kinderen die meer zelfvertrouwen hebben en sterker in het leven staan, trekken zich minder van pesters aan en durven meer voor zichzelf op te komen. Omdat niet ieder kind over een flinke dosis zelfvertrouwen beschikt, kan Kim Aukema van Ik Sta Sterk Training jouw kind helpen bij het versterken van zijn of haar zelfvertrouwen. Leer je kind vertrouwen te hebben in zijn eigen kunnen. 

De Sta Sterk Training is erkend door het Nederlands Jeugdinstituut

De Sta Sterk Training is een interventie voor slachtoffers van pesten in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Het heeft als doel de weerbaarheid van de kinderen te vergroten zodat zij effectiever reageren op pestgedrag om zodoende de negatieve invloed van het pesten te beperken en het risico op pesten te verkleinen. De interventie bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten voor kinderen en twee ouderbijeenkomsten.

Sta Sterk Training in een groep

Door het bewust werken in een kleine groep krijg jouw kind de aandacht die hij of zij nodig hebt. Gedurende de training werkt elk kind aan zijn eigen leerwens of doel. Het mooie is dat de kinderen meteen een interactie hebben en input krijgen van hun eigen leeftijdgenoten. 

Kim Aukema werkt persoonlijk, stapsgewijs, interactief en met positieve benadering aan de vijf aandachtsgebieden:

  • lichaamstaal
  • assertiviteit
  • omgaan met gedachtes en emoties
  • sociale informatieverwerking
  • sociale vaardigheid. 

Kinder voelen zich na deze 10 weken blijer, ze staan sterker en laten duidelijk zien en horen wat ze vinden en voelen. Gaat het pesten alsnog door dan weten ze 'Sterk' weg te lopen van de situatie en hulp te halen. Bij wie ze deze hulp halen hebben ze al bedacht: een vriend, de juf of meester of de ouders. Deze helpers zijn al op de hoogte. Er is dus al een plan B en dat is een hele geruststellende en helpende gedachten.

Sta Sterk Training individueel

Naast het volgen van een groepstraining is het ook mogelijk om het kind persoonlijk te begeleiden. In dit geval wordt aan de hand van de informatie die bij de intake wordt besproken een programma op maat samengesteld. De persoonlijke training sluiten dus naadloos aan op de behoefte van jouw kind. De trainer kan bij jullie thuis langskomen of in een andere vertrouwde omgeving van jouw kind.

Tijdens een individuele training is de aandacht natuurlijk optimaal. Gedurende het traject werkt de deelnemer aan zijn eigen leerwens(en). De trainingen zullen gaandeweg ook steeds worden bijgesteld naar de ontwikkeling van de deelnemer. Er is alle ruimte voor het inbrengen van eigen situaties.