Theater met Puckie in Haarlem

Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem

Theater met Puckie

Theater met Puckie houdt zich bezig met het geven van theaterworkshops, theaterfeestjes, schminken, natuurtheater en kinderkampen yoga & theater.

Alle theateractiviteiten zijn zo opgezet dat de kinderen veel speelplezier beleven en gestimuleerd worden in verschillende vormen van expressie en beweging. Het belangrijkste is dat de kinderen helemaal zichzelf mogen en durven te zijn, dat ze genoeg persoonlijke aandacht krijgen en ‘gezien’ worden.

De interacties tijdens de theaterlessen zorgen ervoor dat leerlingen op een natuurlijke en onbewuste manier sociale vaardigheden ontwikkelen. Leerlingen leren hoe zij om kunnen gaan met onenigheden, hoe ze met elkaar kunnen discussiëren, hoe zij elkaar kunnen ondersteunen en hoe ze ervaringen kunnen delen.

Leerlingen oefenen tijdens de lessen met empathie, sociale competentie, leerling-leraar interactie, leerling-leerling interactie, jezelf presenteren en emoties. Hier wordt veel aandacht aangegeven ter bevordering van de sociale en emotionele ontwikkeling van de kinderen plus de versterking van de groepsvorming.

Puck van Natuurtheater nodigt je graag uit om hun website en andere online activiteiten te bekijken, zodat je een goed beeld te krijgt van al hun werkzaamheden!

Natuurtheaterlessen

De natuurtheaterlessen zijn zo opgezet dat de kinderen veel speelplezier beleven en gestimuleerd worden in verschillende vormen van expressie en beweging.

Tijdens de theaterlessen gebruikt Puck naast kostuums en schmink de natuur als het podium en natuurlijke materialen voor decorstukken.  Attributen zoals een toverstaf, een kroon, elfenstof of heksenbezem worden van stokken gemaakt die gevonden wordt in de natuur.

De gehele Kweektuin wordt gebruikt; picknicken buiten of in de tropische kas, spelen bij het heksenbosje, op zoek naar materialen in de siertuinen en de ruïne. Wie kan er een magische toverspreuk bedenken? Wie kan er lachen als een heks?

Alleen bij onweer of hevige regen of wind gaan de lessen niet door of deze worden verkort. Kinderen dienen kleding te dragen, die ze warm houdt en waarin ze ook buiten mogen spelen.

Wat krijgen de kinderen tijdens hun natuurtheaterlessen:

  • heksenbezem maken en vliegles
  • heksenpersonage meer uitdiepen: wat voor heks ben je en wat zijn jouw superkrachten?
  • heksenspeurtocht met allerlei heksennatuurweetjes

Tot slot gaan jullie de toverdrank en elfenstof laten bruisen door te toveren en de heksendans te doen. Hierna zullen de toverstenen tevoorschijn komen!
Wie gaat er mee op avontuur?