Haarlem is een VRcafe rijker! Een plek waar je virtual reality kunt ervaren, maar ook terecht kunt voor een drankje aan de bar. En die combinatie bestond nog niet in Nederland. Benieuwd naar VRCafe Haarlem? Wij vertellen je meer.

Wat is Virtual Reality eigenlijk?

Virtual Reality (VR) is een computer gegenereerde omgeving die gezien kan worden door middel van een speciale VR bril, ook wel een VR headset genoemd. Je ziet, hoort, voelt en beleeft een nieuwe wereld om je heen! Met behulp van controllers is de ervaring interactief en is het mogelijk om de omgeving te verkennen en te manipuleren.

Hoe werkt de Virtual Reality spel eigenlijk?

Met de VR experience heb je de vrijheid om alles wat zij te bieden hebben op VR gebied te ervaren. Zo kan je oneindig vaak wisselen van games of juist die ene favoriet blijven spelen, met uitzondering van VR Racen en VR Lasergamen.

Van bergbeklimmen tot boogschieten

Je vindt VRcafe op het Stationsplein Haarlem! De parkeergarage is om de hoek, dus met de auto is het VRcafe ook heel makkelijk te bereiken. Ze hebben VR-spellen voor jong tot oud. Je kunt kiezen uit vijftig verschillende spellen variërend van bergbeklimmen tot boogschieten en vogelvluchten. Met alle spellen waan je je in een compleet andere wereld waarin je bezig bent met het spel, maar tegelijkertijd ook lichamelijk beweegt.”

Nieuwste VR en VR-lasergamen

Ze hebben de nieuwste apparatuur en spellen, wat het aanbod heel breed maakt. Ook hebben ze bij het VRCafe in Haarlem iets unieks: Je kunt ook VR-lasergamen. Dit kun je met maximaal zes mensen tegelijk bij ze spelen. Ze hebben lichtgevende palen neergezet en iedereen heeft zo zijn eigen speelveld. Je krijgt een vest aan die ook trillingen af kan geven. Fysiek speel je maar op een heel klein oppervlak, maar in het spel is de ruimte heel groot. Heel cool om te doen als kinderfeestje!

Héél gaaf uitje in Haarlem

Benieuwd hoe het VR-café eruitziet of hoe wij er al VR-spelend uitzien (en jij dus ook als je speelt)?

VR@HOME leukste uitje voor thuis

Thuisblijven is nog nooit zo leuk geweest met VR@HOME. Huur voor 3 uur tot 7 dagen een VR@HOME pakket om samen met vrienden of familie virtuele avonturen te beleven. VR Gamen doe je met je vrienden of vriendinnetjes in Haarlem. Ook leuk als kinderpartijtje!

Wat heb je nodig voor een VR thuis pakket?

Voor beide VR@HOME pakketten heb je niets anders nodig dan een speelruimte van minimaal 1,5 x 1,5 meter en zin om te spelen. Alle soft- en hardware inclusief uitgebreide beschrijving regelt het VRCafe!

Leuk als kinderpartijtje thuis!

Bescherm met pijl en boog jouw kasteel in Elven Assassin of dans met laserzwaarden op de beat van de muziek in Beat Saber. Met keuze uit in ieder geval 20+ verschillende Virtual Reality games en ervaringen hoeft niemand zich ooit nog te vervelen. Er zitten ook meer dan genoeg kindvriendelijke spellen bij. Ook leuk als kinderfeestje thuis!