Bijna herfstvakantie 2021 dat betekent een heerlijk weekje vrij voor de kinderen! Wij hebben leuke tips voor je verzameld; van Zandvoort goes Wild, naar een museum, theater, film, Wintercamps, knutselen, zwembad of toch lekker buiten spelen? Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen deze herfstvakantie? Wij inspireren je graag met onze leukste tips! Fijne vakantie!

Wanneer begint de herfstvakantie in 2021?

Bekijk op deze pagina alle herfstvakanties in 2021 voor de regio's Noord, Midden en Zuid Nederland. De onderstaande vakantie-data zijn adviesdata in 2021 die de overheid in Nederland jaarlijks bepaalt.

Herfstvakantie in het basisonderwijs

  • regio Noord: 16 oktober 2021 t/m 24 oktober (week 42)
  • regio Midden: 16 oktober 2021 t/m 24 oktober (week 42)
  • regio Zuid: 23 oktober 2021 t/m 31 oktober (week 43)

Herfstvakantie in het voortgezet onderwijs

  • regio Noord: 16 oktober 2021 t/m 24 oktober (week 42)
  • regio Midden: 16 oktober 2021 t/m 24 oktober (week 42)
  • regio Zuid: 23 oktober 2021 t/m 31 oktober (week 43)

Leuke activiteiten voor het hele gezin in de Herfstvakantie 2021!

De herfstvakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. Wij houden zelf erg van de prachtige herfstkleuren die we buiten overal zien. En er is weer zoveel leuks te doen dit jaar! Zo zijn er in de herfstvakantie speciale kinderactiviteiten georganiseerd in veel musea in de omgeving Haarlem.

Herfstvakantie = Cinekid Festival

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

Voor € 7,- naar de film in Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen!

Leuke kinder- en familiefilms in de Schuur!

Jaaaa! The word is out! Cinekid Festival 2021 vindt van 13 - 31 oktober 2021 plaats! Nog héél even wachten en je gaat weer genieten van alles dat Cinekid te bieden heeft. En dat is veel, heel veel: Cinekid is niet uitgekeken raken! Van uitdagende workshops, de vetste games en het prikkelende MediaLab tot spannende, grappige en ontroerende films en series. ►Bekijk hier het gehele programma en reserveer alvast je kaartjes
 
 

Fairytabs Festival op Camping de Lakens in Bloemendaal

Op woensdag 20 oktober 2021 wordt daarom het eerste Fairytabs Festival georganiseerd op Camping de Lakens in Bloemendaal. Tijdens het festival kunnen gezinnen strandjutten met beach cleanup stichting Juttersgeluk, wordt er gefeest met Yes-rS

Wintercamps en funweken in de Herfstvakantie bij Snowworld

Heb jij al plannen voor de herfstvakantie? SnowWorld Amsterdam biedt tijdens de vakantie de ideale oplossing voor werkende ouders! De Wintercamp zijn volledig verzorgde weken vol sport, spel & plezier ►Geef je hier op voor de hele week plezier!

Altijd leuk in de herfstvakantie bij Talentcentrum Volta!

Bij Volta kunnen kinderen terecht voor allerlei leuke, technische en creatieve activiteiten. Ze hebben Uitvindersclub, Bakken met Lourdes, Theekransje Creaclub en een Kookworkshop. En in de herfstvakantie hebben altijd super leuke activiteiten waaraan je mee kan doen.  ►Bekijk hier de activiteiten agenda Talent Centrum Volta

Museumnacht Kids Haarlem

Op zaterdag 23 oktober 2021 is het zover: we gaan met alle kids op expeditie door de musea van Haarlem. Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar doen de deelnemers van 17.00 tot 22.00 uur hun deuren voor jullie open. ► Laat opblijven, feesten en kunst kijken!

In de herfstvakantie zijn er leuke activiteiten in de werkplaats van Jeroen!

In de herfstvakantie zijn er leuke activiteiten in de werkplaats van Jeroen! Kom flipperkasten, Krukaswerkstukken maken of andere leuke werkstukjes!. ► Bekijk hier het volgende programma en om je op te geven!

Springkussen Festival bij Zwembad Groenendaal in Heemstede

Zet 20,21,22 oktober vast in je agenda, want dan komt het Springkussen Festival naar Groenendaal! Nodig alle broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes uit tot 12 jaar en geef jouw kind een onvergetelijke herfstvakantie! ►Reserveer nu alvast een plekje

Tijdens de Herfstvakantie Hutten bouwen op Palènpa park!

Op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep kun je naar hartelust hutten bouwen. Deze huttenbouwplaats is voor kinderen vanaf 4 jaar en kun je, heerlijk buiten, een prachtige hut bouwen op jouw eigen kavel. Wist je dat je hier ook je feestje kan vieren? ►Reserveer alvast een plekje!

Museum van de Twintigste eeuw in Hoorn

Sinds 20 november 2020 toont het Museum van de 20e Eeuw de prachtige tentoonstelling “Jan, Jans en de kinderen, 50 jaar KLEIN GELUK in Libelle”. Al een halve eeuw zijn de belevenissen van deze bekende Hollandse familie te zien in Libelle. Samen met Redactie Libelle (DPG Media) heeft het museum een bijzondere presentatie gemaakt waarbij 50 strips op XXL formaat zijn te zien. Maar ook vitrines boordevol met Jan, Jans en de kinderen.

Onbeperkt pannenkoeken eten bij stadscafé de Pannenkoek in Amstelveen

Zijn ze bij jullie thuis ook zo gek op pannenkoeken? Kom dan naar stadscafé de Pannenkoeken in het stadshart van Amstelveen en geniet van het onbeperkt pannenkoeken eten! Reserveer je een plekje in het restaurant voor een avond tussen 17.00 en 19.00 uur én onder vermelding van 'Go-Kids'? Dan krijg je er zelfs nog een kan limonade bij! 

Leuke activiteiten tijdens de herfstvakantie bij camping De Lakens in Bloemendaal

Bij camping de Lakens is veel aandacht voor de kinderen. In de vakantieperiodes is er recreatie aanwezig. Ze hebben ook een tal aan activiteiten zoals surfen, suppen, yoga, powerkiten, mee met de reddingsbrigade of korren. Trek gekregen van een dag aan het strand?
Restaurant GESTRAND heeft twee verdiepingen plus een zonnig buitenterras, voor de kinderen is er een gave binnen- en buitenspeeltuin gecreëerd en er zijn leuke activiteiten!

Voetballen en 18 holes aflopen bij Midget Voetgolf in Nieuw Vennep

Word jij de indoor voetgolfkoning of -koning? Voetgolf of Footgolf wint snel aan populariteit en dat is niet zo gek. Je overwint afstand en eventuele obstakels om uiteindelijk de bal te ‘putten’. Echt een topuitje voor de actievelingen. Laat je voetbaltechniek de vrije loop en blijf rustig aanhalen en verlies niet je concentratie. Koppen, volleys, stiften, lange uithalen en andere voetbalkunsten zijn toegestaan. Gebruik al je technieken om de bal uiteindelijk in de hole terecht te laten komen. De laatste banen worden steeds moeilijker en spectaculairder, alsof je een echte finale speelt!

VakantieZwempret in de herfstvakantie bij Zwembad Sportcentrum De Waterkanten in Lisse

Lekker spetteren in de herfstvakantie met vrienden of familie. Dit uitje kan altijd door gaan....of het nu regent, hagelt of waait want in het zwembad is het altijd lekker warm. Ondanks herfstige omstandigheden hoef je je dus niet te vervelen ! Van 16 t/m 24 oktober zijn er ruimere openingstijden om te komen vrij zwemmen.

Go-Kids korting bij Guesthouse Hotel in Kaatsheuvel

Ben jij toe aan een paar dagen weg met het hele gezin? Speciaal voor jullie als Go Kids volgers hebben we een mooie deal met het GuestHouse Hotel afgesproken! Een super hotel op 5 min lopen van de Efteling!

Lego vakantiedagen in de herfstvakantie

Young Engineers Lego vakantiedagen draaien om de wereld van wetenschap, techniek, programmeren en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, ga je ook spelletjes doen, buiten spelen voor wat frisse lucht en vooral veel plezier maken met je nieuwe vriendjes! ► Reserveer nu alvast een plekje!

 

Kijkbuiskinderen, 70 jaar Kinder-TV

De kleding van Swiebertje, Pipo en Zuster Klivia, maar ook de originele poppen uit Dappere Dodo en de echte Rikkie en Slingertje. De poppen uit de Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter. Dat en veel meer is te zien op de nieuwe tentoonstelling "Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV" in het Museum van de 20e Eeuw!

 

Beleef een historische dag op het Forteiland IJmuiden

Stap aan boord Het Avontuur kan beginnen. Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. ► Als je van avontuur houdt, zit je hier goed!

Doe mee in de Herfstvakantie aan het Stoomlab, Waterweetjes en FUNdamentele krachten in het vernieuwde Cruquius Museum

Je hoeft je echt niet te vervelen in de herfstvakantie. Het vernieuwde Cruquius museum heeft voor kinderen leuke activiteiten. Kinderen van 4 jaar en ouder kunnen aan de slag met water, vuur en stoom in het Stoomlab. Laat de machines maar draaien  ► Bekijk hier de activiteiten agenda van Haarlemmermeermuseum De Cruquius

Kom sporten in de Herfstvakantie tijdens de beweegkampen van Scopo Atletico

In de herfstvakantie organiseert Scopo Atletico driedaagse beweegkampen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Tijdens deze kampen maken kinderen kennis met verschillende bekende en minder bekende sporten. Hoe gaaf is dat om eens te ervaren hoe leuk andere sporten zijn! ► Klik hier voor meer informatie en op je op te geven!

Klaar voor actie in de herfstvakantie? Kom naar JumpSkillz Hoofddorp

Tijdens de herfstvakantie (18 t/m 24 Oktober) is JumpSkillz Hoofddorp langer geopend! Dat betekent nog meer jump plezier! Ook voor VR Gaming en Fun Bowling kun je bij JumpSkillz terecht! ► Klik hier voor meer informatie en op je op te geven!

Leuke activiteiten bij informatieboerderij Zorgvrij

Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend. Je kunt allerlei leuke speurtochten doen of een egel knutselen, kippen voeren of ga op zoek in de natuur naar inspiratie voor nieuwe uitvindingen. Wie is er goed in 'spieken'? ► Bekijk hier de volledige agenda!

Het spel natuurbingo is ontzettend leuk!

Het is een leuke kleine buitenactiviteit voor de kinderen – in het bos of park! Download gratis de bingo-kaart voor het bos of park die geschikt is in de herfst. Verdeel de kinderen in teams en geef ze elk een bingo-kaart. Het gaat erom wie het eerst een rij vol heeft. De kinderen gaan nu op zoek naar de dingen die op de kaart staan. Het team die het eerst een rij vol heeft roept ’bingo’! Je kunt de wedstrijd voortzetten met 2 rijen en tot slot volle kaart. Eenvoudig, leuk, listig en volop beweging.