Kinderboekenweek 2018 staat voor de deur - van 3 tot en met 14 oktober gebeurt er in Nederland van alles in het thema Kom erbij!, oftewel Vriendschap. Scholen, bibliotheken, boekhandels en schrijvers geven in deze periode extra aandacht aan boeken waarbij het thema vriendschap een rode draad door het boek is. Het idee achter de Kinderboekenweek is om het lezen onder kinderen te stimuleren en het (nog) leuker te maken. 

Kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie

Elk jaar wordt er een kinderboekenweekgeschenk geschreven. Dit jaar schreef Jozua Douglas het boek; De eilandenruzie. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana.  De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Het kinderboekenweekgeschenk krijg je tijdens de Kinderboekenweek 2018 van je boekhandel bij besteding van minimaal €10,00 aan Nederlandstalige kinderboeken. 

Go-Kids boekentip: Een kameel op de stoep

Bij Go-Kids hebben we een superleuk kinderboek gevonden dat perfect aansluit bij het thema Vriendschap: 

Een kameel op de stoep. Een gloednieuw kinderboek geschreven door Anka Jacobs.  Een kameel op de stoep is een boek dat gaat over de verschillen tussen mensen, landen en geloofsovertuigingen. En hoe deze verschillen samen toch prima een mooie vriendschap kunnen vormen. 

Prachtige kaft en kleurrijke illustraties

Het boek boeit vanaf het moment dat je naar de kaft kijkt. Een kleurrijke, vrolijke getekende kaft nodigt je uit om het boek te openen. En ook daar wordt je verrast door prachtige tekeningen. Alle personages, wat allemaal dieren zijn, zijn er getekend. Een paar bladzijdes verder worden alle personages voorgesteld. Door deze intro, droom je al snel weg in de wereld van de dieren en wordt je geprikkeld om te gaan lezen. Want wat gaat er gebeuren met al deze dieren? Welk avontuur gaan ze beleven? Het leuke is dat door het hele boek kleurrijke illustraties te vinden zijn. Met grappige details. Getekend door Ellen Hooghoudt. Dit maakt het lezen voor iedereen leuk. Ook voor de kids die meer met beelden hebben dan met letters. 

Carlos de Cavia uit Mexico & Nomaad en Kamelia - kamelen uit Oman

Carlos de cavia is mais verbouwer in Mexico. Hij maakt de allerbeste mais van de wereld. Daardoor heeft hij veel contacten over de hele wereld. Zo ook met kameel Nomaad uit Oman. Nomaad is getrouwd met Kamelia. Samen willen ze op huwelijksreis komen naar Carlos in Mexico. Carlos vindt dit erg leuk en wil daarom een feest voor het bruidspaar geven met al zijn internationale vrienden. Hij nodigt al zijn vrienden uit de hele wereld uit.

Holy de Koe & schildpad Eros Ferrari

De reis naar Mexico verloopt voor de dierenvrienden niet altijd vlekkeloos, want in elk land zijn de regels anders. Zo mag niet elk cadeau mee door de douane, is Holy de (heilige) koe van slag omdat ze haar aaien en moet het feest skateboard van de schildpad Eros Ferrari in het bagageruim. 

Dieren helpen elkaar en alles komt goed

Gelukkig komt iedereen op het landgoed van Carlos aan doordat de dieren elkaar hebben geholpen. In Mexico hebben ze het feest goed voorbereid om alle gasten aan de Mexicaanse gewoontes te laten wennen. Toch hebben ze aan één ding niet gedacht. Het bruidspaar is te groot voor de poort en daardoor kunnen ze het feest niet bereiken. Alle vooroordelen worden aan de kant gezet, iedereen zet de schouders eronder, ieders kwaliteiten worden benut en zo kan het feest toch nog beginnen!   Hoe? Dat moet je echt zelf gaan lezen!

Voorleesboek en zelf lezen vanaf 8 jaar

Een kameel op de stoep is een leuk voorleesboek met prachtige illustraties. Kids vanaf 8 jaar kunnen het boek zelf lezen. Doordat de hoofdstukken kort zijn en er steeds maar 1 onderwerp in beschreven wordt, is het heel makkelijk om de aandacht bij het boek te houden. Grappige dieren, met gekke namen en met een heleboel fantasie neergezet, maken het boek een feestje om te lezen. Doordat er veel landen, geloven, levensstijlen en uiterlijke kenmerken besproken worden is het ook nog eens een heel leerzaam boek. 

Leuke Go-Kids-actie met Een kameel op de stoep!

Een kameel op de stoel is dé kinderboekenweek tip van Go-Kids. Houdt onze Facebookpagina goed in de gaten want 3 oktober openen wij de Kinderboekenweek met een leuke actie. 

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek dan bijvoorbeeld bij Bol.com!

Prentenboek van Kinderboekenweek : Kom erbij!

Voor de kinderboekenweek wordt ook elk jaar een prentenboek uitgebracht. Dit jaar is dit geschreven door Milja Praagman: Kom erbij!

Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.
‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.
‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’
‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding.
‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’

Kinderboekenweek activiteiten in Noord-Holland

Ook in Noord-Holland worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom de Kinderboekenweek. Bijvoorbeeld:

Go-Kids Boekentips op Facebook

Als Go-Kids gaan we ook aan de slag met de Kinderboekenweek: van 3 t/m 14 oktober posten wij elke dag een leuke boekentip op onze social media kanalen. De tips komen uit Go-Kids regio's uit het hele land. Mocht je onze Facebookpagina's nog niet volgen - doe dat dan snel en mis die toffe boekentips niet:

Wij wensen je heel veel leesplezier!!!