Zomervakantie in het Pieter Vermeulen Museum en bij BRAK in IJmuiden

Zomervakantie in het Pieter Vermeulen Museum.

Tijdens de Zomervakantie van 15 juli t/m 25 augustus is het museum geopend op dinsdag-woensdag- donderdag- vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

De expositie ‘De Afval-experience’ is nog de hele zomervakantie te zien!

De tentoonstelling De Afval-experience is al door heel veel bezoekers van alle leeftijden en heel veel schoolgroepen bezocht! We verwachten in de zomervakantie nog veel meer bezoekers.  De tentoonstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.
In deze interactieve  tentoonstelling over (zwerf-)afval leren de bezoekers door het spelen van een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen van alles over zwerfafval, en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer!

Poppenkast!                                                                                                                          

Op woensdagmiddag en zondagmiddag in de zomervakantie is er voor de kleintjes om 14.00 de poppenkastvoorstelling “Rommel in het bos” (vanaf 3 jaar): geen extra kosten boven op entree van het museum. Kijk voor actuele aankondigingen op de agenda en de website.

Ga aan de slag met blik

De hele vakantie kun je van 13.30 tot 15.30 ook weer meedoen aan de knutsel-workshops: maak van blik een pennenbakje of knutsel een slang of lieveheersbeestje. Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum. Kijk voor actuele aankondigingen op de agenda en de website.

Mad Science zomerkamp

In het Brak-wikkelhuisje aan het strand van IJmuiden, bij het Kennemermeer, is er weer 2 Mad Science- dagkampen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar, waar iedere dag weer iets nieuws te beleven valt. Vind uit met nieuwe vriendjes, maak gadgets voor thuis, en leer van de gekke profs! De kampen zijn van 22  t/m 25 juli  (9.00 tot 16.00 uur) 12 t/m 15 augustus en kosten € 185,00 (per kamp). Inschrijven kan op: https://magazine.mad-science.nl/zomerkamp#!/noord-holland

Loop het Natuurpad in Schoonenberg

In het naast het museum gelegen park Schoonenberg heeft het Pieter Vermeulen Museum een Natuurpad uitgezet. In het museum zijn natuurpad-tasjes te huur voor € 5,00 waarmee kinderen onder begeleiding van meegekomen (groot)ouders of leerkrachten/begeleiders op speelse wijze kennis kunnen maken met de natuur in de omgeving van het museum. In de Natuurpad-tasjes vind je o.a. vogelzoekkaarten, verrekijkers, loeppotjes en nog meer materialen die gebruikt kunnen worden om het boekje met de opdrachten over bomen, vogels en struiken rondom de vijver te beantwoorden.

Kijk voor nieuws en actuele informatie op de website: www.pietervermeulenmuseum.nl.