Voorlees- en knutselmiddag bij het Kweekcafé in Haarlem

Voorlees- en knutselmiddag bij het Kweekcafé in Haarlem

VOORLEES - EN KNUTSELMIDDAG Vanaf 7 jaar
Woensdag 19 juni, vrijdag 21 juni, woensdag 26 juni en vrijdag 28 juni van 14.00 tot 16.00 uur

Op die dagen komt schrijver en verhalenverteller Bert Smit voorlezen uit zijn boek ‘Jokeledokus en het eilandmysterie’. Na het voorlezen knutsel je één van de hoofdpersonen uit het verhaal. Bert Smit vertelt ook over de boodschap die hij met dit avonturenverhaal wil overbengen, namelijk respect te tonen voor het milieu. En dat afval pas afval is aan de hand van wat je ermee doet. Vandaar dat er, na het voorlezen, geknutseld wordt met afval/restmateriaal. Om zo te ontdekken dat je de leukste dingen kunt maken van spullen die je anders zou weggooien!
Jokeledokus is een klein, nieuwsgierig mannetje dat erg van reizen houdt. Hij heeft een bol hoofdje, een wipneusje en een rechtopstaand plukje haar. Op één van zijn reizen ontdekt hij samen met Kapitein, Rat en Hond een geheimzinnig eiland. Van Anton, de dolfijn, hoort hij dat daar nogal mysterieus is. Durven ze te gaan?

Toegang is 5 euro (per middag/per kind). Dit is inclusief een glaasje limonade en wat lekkers. Fijn als je ons van te voren wilt laten weten of (en met hoeveel) je komt via: kweekcafe@gmail.com