Vadertje en Moedertje (6+) door BonteHond in Theater De Krakeling

Vadertje en Moedertje (6+) door BonteHond in Theater De Krakeling

BonteHond komt naar Theater De Krakeling in Amsterdam met de voorstelling Vadertje en Moedertje - voor kids vanaf 6 jaar.

Over de voorstelling Vadertje en Moedertje

Vadertje en moedertje gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen.

Een sprookje maar dan anders.

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren.

“Ik trek een jurk aan en speel moedertje.
Jij draagt een snor en bent vadertje.
En jij. Jij bent ons kind.
Maar wij zijn te arm om voor je te kunnen zorgen.
Dus sturen we je met wat oud brood het bos in.
Dan ben ik een fee en verander ik jou in een pop van hout.
En dan, dan begint ons avontuur.”

Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders. 

Spelen met speelgoed in de foyer & theaterworkshop na afloop

Kom vooraf lekker spelen in de foyer met typisch meisjes en jongensspeelgoed, zaterdag vanaf 15:00 en zondag vanaf 13:30.
Na afloop van de voorstelling rekenen we in een theaterworkshop af met vastgeroeste rolpatronen. Stoere meisjes redden jongens die als prinses zitten opgesloten in een torenkamer, kinderen spelen ongehoorzame volwassenen. En natuurlijk wordt er een heleboel verkleed en gelachen.

Wat zegt de pers over Vadertje en moedertje?

‘’BonteHond zet in deze zeer geestige voorstelling vraagtekens bij burgerlijke vanzelfsprekendheden. Mensen worden maar ongelukkig van al die normen en verplichtingen. Het is veel fijner die overboord te zetten.” 

“Regisseur en artistiek leider René Geerlings van BonteHond mag jeugdtheater graag gebruiken om vastgeroeste waarden en normen ter discussie stellen. Met Vadertje & Moedertje zet hij daarin een nieuwe, verfrissende stap.’’ Theaterkrant | Mieke Zijlmans

Ook naar Vadertje en Moedertje in De Krakeling in Amsterdam?

Willen jullie deze voorstelling van BonteHond gaan zien in Amsterdam? Hij wordt twee keer openbaar opgevoerd:

  • zaterdag 16 maart om 16.00 uur
  • zondag 17 maart om 14.30 uur

Ga naar de website van Theater De Krakeling voor meer info en het reserveren van tickets.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekend- & Vakantietips van Go-Kids Amsterdam!