In de maanden juli - augustus en september is er in Thijsse's Hof een insectenspeurtocht. op 8 en 22 augustus is er ook een verhalenverteller. (Piet Paree) Je kan mee doen aan de speurtocht door je op te geven via de site of je aanmelden bij de beheerder. Kosten voor de speutocht zijn € 7.50 per deelnemer. Je krijgt een leuk presentje.

Verhalenverteller Piet Paree komt op 2 zondagen een mooi insectenverhaal vertellen

Als je op zondag 8 en zondag 22 augustus om 14:00, 15:00 of 16:00 uur meedoet aan de insectenspeurtocht, dan vertelt Piet Paree er een mooi insectenverhaal bij. Hoe leuk is dat! 

Klik hier voor meer info

 

"Erik of Het klein insectenboek" insectenspeurtocht en tentoonstelling

De negenjarige Erik Pinksterblom ligt in bed en kan niet slapen. Hij heeft het gevoel dat er 'iets groots' gaat gebeuren. Hij besluit om in afwachting van de grote gebeurtenis nog een beetje te leren voor een proefwerk dat hij de volgende dag heeft over het hoofdstuk 'Insecten' uit "Solms' Beknopte Natuurlijke Historie".

Aanmelden voor de speurtocht kan via de mail (info@thijsseshof.nl) of ter plaatse aanmelden bij de beheerder.

Kosten zijn € 7,50 per deelnemer
(je krijgt een leuk presentje bij deelname)
 

 

 

Over het boek Erik of Het klein insectenboek

Boven Eriks bed hangt een schilderij dat hij 'Wollewei' noemt en waarop alle insecten staan afgebeeld. Als hij verzucht dat hij daar zo graag eens zou zijn, gebeurt het wonder: Erik wordt piepklein en is opeens in het schilderij. Daar beleeft hij allerlei avonturen; hij is onder meer te gast bij de wespenfamilie Vliesvleugel, logeert een tijdje in hotel Het Slakkenhuis en hij sluit vriendschap met een vlinder. Ondergronds probeert hij een worm uit de knoop te halen en ontmoet hij een doodgraver die niet kan wachten tot Erik doodgaat en hem in afwachting van het heugelijke feit probeert vet te mesten. In de insectenwereld gonst het inmiddels van de geruchten over Erik, dat rare insect dat maar twee benen heeft en alles lijkt te weten wat voor de dieren zelf een raadsel is. Als Erik een mier ontmoet die hem meeneemt naar de mierenkolonie, wacht hem dan ook een warm onthaal. Erik besluit zijn ware aard te onthullen en de mieren in te schakelen om terug te keren naar de mensenwereld. 

Klik hier voor meer info