Nationale ZwemChallenge bij zwembad De Waterkanten in Lisse

Elke woensdag in de zomervakantie (regio Midden) kunnen ouders en kinderen vanaf 14.00 uur deelnemen aan de Nationale Zwemchallenge in het wedstrijdbad.

Waarom de Nationale ZwemChallenge?

Zwemvaardigheid kan afnemen als je niet regelmatig blijft zwemmen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Hogeschool Windesheim vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

In dit onderzoek is de zwemveiligheid gemeten door kinderen die al enige tijd in het bezit zijn van Zwemdiploma B opnieuw te toetsen op de vereiste vaardigheden. Het blijkt dat bijna de helft van de kinderen niet meer voldeed aan de eisen bij bepaalde onderdelen, zowel bij het zwemmen met kleren aan als in badkleding. De belangrijkste conclusie is dat je zwemmen moet blijven onderhouden om zwemveilig te zijn. Daarom is het belangrijk dat kinderen én volwassenen periodiek checken hoe zwemveilig ze nog zijn. Dit kan met de Nationale ZwemChallenge!

Plezier staat centraal

De Nationale ZwemChallenge bestaat uit twee delen: een SurvivalChallenge (gekleed) en een FunChallenge (in badkleding). Uitgangspunt is dat Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s checken op diverse onderdelen van het Nationaal Zwemdiploma C (= de Nationale Norm Zwemveiligheid). Deelnemers krijgen na afloop een aandenken (op = op) en advies om de zwemveiligheid weer op peil te brengen.