GRATIS: Breakdance lessen bij The Floor is Yours in Haarlem

GRATIS: Breakdance lessen bij The Floor is Yours in Haarlem

In het voorjaar van 2019 gaat op 10 locaties door heel Nederland breakdanceproject ‘The Floor is Yours’ weer van start. Een serie van 10 lessen, gegeven door erkende breakdancedocenten. Breakdance Wereldkampioen Lorenzo Caboni en inspirator en dansleraar Redo hebben zich verbonden aan The Floor is Yours als ambassadeur. In Haarlem start op 27 maart voor het eerst een lessenreeks.

The Floor is Yours is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, de Nederlandse Breakdance League en Mad Skills en wordt uitgevoerd sinds 2017. Breakdance is populair en combineert dans met sportieve elementen. Het belangrijkst is het ‘community gevoel’ in de breakdance scene: een wereld waarin diversiteit volkomen vanzelfsprekend is. De lessenreeks wordt afgesloten met een City vs. City Battle op 23 juni 2019, dit keer tijdens het Emoves festival in Eindhoven. Tijdens deze battle laten leerlingen uit alle steden moves zien die ze geleerd hebben en maken ze kennis met breakdancers uit heel Nederland. Het gaat er niet om hoe goed je bent of hoe je er uit ziet, maar dat je er staat en iets laat zien. Een deskundige jury bepaalt welke crew uit welke stad de winnaar is van het seizoen.

Voor wie?

Kinderen tussen 6 en 12 jaar. De hele reeks van 10 lessen lessen kan in Haarlem gratis worden gevolgd. Na het volgen van de lessen kunnen kinderen en jongeren doorgaan met ‘reguliere’ lessen. Hierbij geldt: als er thuis geen geld is, betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem. Meer informatie over de spelregels van het Jeugdfonds: www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem.

Wanneer en waar zijn de lessen?

Locatie: Triple ThreaT

Start: 27 maart tot en met 29 mei 2019 Tijd: woensdag,16.00-17.00u

Waar: Rivieraplein 3A, Haarlem (Winkelcentrum Schalkwijk) Docent: Falko de Graaf

Aanmelden via: www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours Instagram: @thefloorisyours


Op zaterdag 16 maart om 15.00u organiseert breakdance docent Falko op het plein in winkelcentrum Schalkwijk, voor de deur bij Triple Threat, een proefles voor kinderen die het breakdancen eerst willen uitproberen.