Gewoon Held (8+) van Het Laagland in Theater De Krakeling

Gewoon Held (8+) van Het Laagland in Theater De Krakeling

Het Laagland komt met de voorstelling Gewoon Held naar Theater De Krakeling in Amsterdam. Over vier superhelden die de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn.

Over de voorstelling Gewoon Held

Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort.

Een supernormaal superverhaal.

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen.

De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man! 

Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held. 

Deze vier voorheen-superhelden gaan deze ‘mission impossible’ tóch aan, openhartig vertellend en ontdekkend. In Gewoon Held beleef je een superavontuur vol herkenbare gedachten van deze fantastische vier. 

Leuke achtergrondinformatie is te lezen in het 'Helden- artikel' uit de Volkskrant. 

Lennart Monaster, die Gewoon Held regisseert: "Het zijn supertijden. Waarin superveel kan en superveel mag. En waarin we allemaal een soort superversie van onszelf moeten zijn om met de tijd mee te hollen. Maar wie houdt dat vol? Vriendschapsverzoeken, Cito-toetsen, multitasken, vliegen, paardrijden, vallen en weer doorgaan. En alles het liefst op het hoogste niveau. Onze lat komt in deze prestatiemaatschappij steeds hoger te liggen, en op steeds jongere leeftijd. Laatst hoorde ik van een meisje van 10 met een burn-out! Hoe krijgen we die lat omlaag? Dát antwoord vinden is een zoektocht waard en die gaan we met Gewoon Held aan, samen met vier superhelden die 'super' helemaal zat zijn.” 

Superhelden die instorten: op een speelse manier laat de jeugdvoorstelling 'Gewoon Held' zien wat de oorzaken en gevolgen van een burn-out zijn...De vier superhelden zijn hun eigen grootste vijanden

DE VOLKSKRANT

Gaan jullie ook naar Het Laagland in Theater De Krakeling?

De voorstelling Gewoon Held wordt twee keer opgevoerd in Theater De Krakeling:

  • zaterdag 23 maart om 16.00 uur
  • zondag 24 maart om 14.30 uur

Voor het reserveren van tickets en meer info ga je naar de website van het theater.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekend- & Vakantietips van Go-Kids Amsterdam!