Doe mee met stoompracticum in het Cruquius museum

Doe mee met stoompracticum in het Cruquius museum

Wil jij weten hoe een stoommachine werkt, maar wil je vooral lekker zelf uitproberen? Doe dan met je vriendjes en vriendinnetjes, broertjes of zusjes mee aan een Stoompracticum in Cruquius Museum. Tijdens het Stoompracticum kan iedereen een eigen model stoommachientje in beweging brengen met water, vuur en (niet te vergeten) brandstof. Onder deskundige begeleiding leer jij zo alles over stoomkracht!

Weet je dat de grote machine echt werkt?

Ben je klaar met het Stoompracticum bekijk dan de grote machine van De Cruquius in beweging. Daar zie je wat superstoomkracht kan doen! Je kan om deze demonstratie vragen bij de balie. Verder heeft het museum leuke speurtochten (1,50 euro) die je samen of alleen kan doen. Heb je jouw speurtocht af, dan krijg je een mooie bouwkaart mee naar huis.

Practisch 

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Dag en Tijd: op een 10-tal dagen per jaar (zie agenda) tussen 14.00 tot 16.00 uur

Prijs: entree tot museum + 1,50 euro per kind voor de brandstof van het stoompracticum 

Op een 10-tal dagen in het jaar, bijvoorbeeld in vakantieperiodes, kun je meedoen aan een Stoompracticum. Ook kan je een eigen Stoompracticum aanvragen, voor bijvoorbeeld een vakantiedag of een verjaardagsfeestje. 

Om meer te weten over de mogelijkheid en de kosten van een prive- Stoompracticum kan contact opgenomen worden met  secretariaat@shmdc.nl.