2 Turven hoog Festival: De Kunstspeeltuin in Philharmonie (GRATIS)

2 Turven hoog Festival: De Kunstspeeltuin in Philharmonie (GRATIS)

De Kunstspeeltuin. In de foyer van de Philharmonie kan iedereen van 9.00 uur tot 16.30 uur genieten van de Kunstspeeltuin met interactieve kunstinstallaties. Toegang is gratis!


Hamertje Tik (2+)
Bouw zelf een muurtje met echte stenen. Of tik met tien vingers een brief op een ouderwetse typemachine, stop ‘m in een envelop en doe 'm op de post. Met zandlopers zie je hoe de tijd verstrijkt. Welke bonen kunnen allemaal in een koffiemolen? Is een sleutel kwijt: vindt hem dan terug met een magneet! Hamertje Tik is een spannende speelinstallatie, bedacht en gemaakt door Diederike Smits, waarin je kunt ontdekken hoe de dingen echt in elkaar zitten en hoe de mechaniek ervan werkt.

Biriba (1,5+) language no problem
Onder de biribaboom hebben zich verschillende insecten verzameld. Door op de verschillende muziekinstrumenten te spelen komt hun wereld tot leven! Laat de grote kever opspringen om de aarde te laten beven. Veroorzaak een regenbui door aan de regenmaker te draaien. En wat gebeurt er eigenlijk als je samen meerdere instrumenten tegelijkertijd bespeelt? Biriba is bedacht en gemaakt door Sebastiaan Hensen.

Memsrok (1,5+) language no problem
Geertje Tjalma ontwikkelde in 2009 speciaal voor 2 Turven Hoog de interactieve kunstinstallatie Memsrok met oude Jordanese lampenkappen. De veelkleurige geraamtes prikkelen de fantasie van de kinderen en transformeren zo tijdens hun spel tot tunnels, trommels, toeters of alles wat ze maar kunnen bedenken.
Best of 2 Turven Hoog; deze kunstinstallatie stond eerder op 2 Turven Hoog 2009 en 2 Turven Hoog op locatie 2012

Kunstinstallaties (1,5+) language no problem

Derdejaars studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht maken elk jaar enkele kunstinstallaties speciaal voor Festival 2 Turven Hoog. Ook dit jaar zijn zij van de partij met verschillende installaties
duur: 35 min

Voorstelling

FESTIVAL 2 TURVEN HOOG

Festival 2 Turven Hoog is het avontuurlijkste theater- en kunstfestival voor families met jonge kinderen (vanaf 6 maanden t/m 6 jaar) in Nederland! Het is inmiddels een traditie dat 2 Turven Hoog op 2e Paasdag naar de Toneelschuur en Philharmonie in Haarlem komt. Dit jaar bestaat het festival 20 jaar en vieren we feest met een extra feestelijk festival waar je als vanouds heel veel mooie (nieuwe) voorstellingen uit binnen- en buitenland kunt bekijken. En natuurlijk is de gratis Kunstspeeltuin in de Philharmonie er weer, om lekker in te spelen en te ontdekken.

Let op: kaarten kunnen alleen worden gekocht bij het theater waar de voorstelling wordt gespeeld!

Klik hieronder voor de voorstellingen in de Toneelschuur.