Kerst en Nieuwjaar

Kerst en nieuwjaar

 

Kerstmarkten in de omgeving Haarlem

Kerstmarkt op en rondom de Grote Markt

Shop je kerstcadeaus bij een van de vele kramen, luister naar prachtige kerstliederen en proef heerlijke gluhwein of verse Hollandse erwtensoep.

De Haarlemse binnenstad wordt in 2019 op zaterdag 7 en zondag 8 december omgetoverd tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland en de Benelux. Dit jaar viert de Haarlemse kerstmarkt haar 26-jarig jubileum. 

Tijdens de kerstmarkt staan ca. 300 kramen op en rondom de Grote Markt, klinken de kersthits uit de speakers en loopt er o.a. een Dickensorkest door het centrum. Ook treden er diverse koren op in prachtige monumentale locaties. 

De Haarlemse kerstmarkt is in 2017 door Verkeersbureaus.info verkozen tot beste kerstmarkt van Nederland. Daarnaast heeft Hotelspecials Haarlem als locatie met de meest gezellige kerstmarkt uitgeroepen.

Tijdens de kerstmarkt staan ca. 300 kramen op en rondom de Grote Markt, klinken de kersthits uit de speakers en loopt er o.a. een Dickensorkest door het centrum. Ook treden er diverse koren op in prachtige monumentale locaties.

 
Kerstparade in Haarlem
 
Kerstbrunch met kinderen
 
Uit eten met kerst in een kindvriendelijk restaurant
 
Kerstcircus
 
Kerstwandeling

Oud En Nieuw Met Kinderen

Wat vliegt zo’n jaar toch snel voorbij! Het lijkt wel alsof het gisteren nog zomervakantie was, maar nee: het einde van het jaar komt snel dichterbij, en voor je er erg in hebt is het alweer nieuw jaar Gelukkig hebben we eerst nog de feestdagen om naar uit te kijken. 

De Kerst is meestal gereserveerd voor de familie, maar Oudejaarsavond is bij sommige mensen elk jaar weer een puzzel. Gaan jullie op stap, bij iemand of visite, of blijven jullie lekker thuis?

Vier je Oud en Nieuw met kinderen, dan kan het moeilijk zijn een invulling van de avond te bedenken die voor het hele gezin leuk is. Als je er nou echt niet uitkomt heeft Go-Kids wel een aantal ideeën om Oud en Nieuw op een originele manier te vieren met het hele gezin!

Ga op netjes gekleed…

Met je kinderen ga je op Oudejaarsavond natuurlijk niet naar een sjiek gala, maar dat wil niet zeggen dat je je niet mooi aan mag kleden! Het kan juist super leuk zijn om er met je kinderen echt een feestelijke avond van te maken, vooral als jullie nog andere mensen hebben uitgenodigd om de jaarwisseling bij jullie thuis te komen vieren.

…Of lekker in je pyjama

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dit jaar even geen zin hebt om mensen te ontvangen of om ergens met het gezin naartoe te gaan. Even lekker met het gezin samen zijn is natuurlijk ook wel eens leuk, en Oud en Nieuw is daar ook een perfecte avond voor.

Dus hou gezellig met het hele gezin een slaapfeestje! Na het eten trekken jullie allemaal meteen jullie pyjama’s aan. Maar het wordt niet zo maar een avondje op de bank: de salontafel gaat aan de kant en de matrassen worden van de bedden gehaald en in de woonkamer gelegd, samen met alle kussens die er maar in het huis te vinden zijn. Anders is het natuurlijk geen echt slaapfeest!

Hou een bonte avond

Wij kennen geen kinderen die niet van verkleden houden, dus een bonte avond is met Oud en Nieuw een super leuke manier om je kinderen bezig te houden. Laat ze een week van tevoren beginnen met het voorbereiden van een leuke act, liedje of iets anders. Ze mogen samen doen of alleen, het het mag van alles zijn.

lekkere oud en nieuw hapjes…

Bij een feest of bonte avond horen, natuurlijk ook lekkere hapjes! Dingen als chips of popcorn voor bij de film tijdens je slaapfeestje koop je gewoon in de winkel, maar er zijn ook andere lekkernijen die extra goed smaken als je ze zelf hebt gemaakt, samen met je kinderen!

Vuurwerk…

En dan is het moment eindelijk daar: de klok slaat 12 uur en het nieuwe jaar begint! Een rondje gelukwensen hoort daar natuurlijk bij. Voor kinderen is dit de ultieme test voor hun geduld: ze willen natuurlijk niets liever dan meteen naar buiten (het liefst nog zonder jas) om naar het vuurwerk te gaan kijken! Heel begrijpelijk, want die harde knallen en mooie kleuren in de lucht zijn voor kinderen natuurlijk hartstikke spannend.

Log In